Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Newcastle tárgyalni kezdett az angol válogatott és a Crystal Palace alapemberének leigazolásáról – sajtóhír

Angol sajtóértesülések szerint az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Newcastle United megkezdte a tárgyalásokat a Crystal Palace védőjének megszerzésének érdekében. 

(Photo by Mikolaj Barbanell/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

A The Athletic információi szerint a Newcastle United tárgyalásokat kezdett a Crystal Palace-szal Marc Guehi leigazolásáról. Európa számos nagy klubjánál előkelő helyen szerepel az átigazolási listákon, ám a Newcastle az első, amelyik érdemi tárgyalásokat kezdett.

A 24 éves játékos a Premier League egyik legjobb védőjévé lépett elő az előző szezonban, és a nyáron az angol válogatottban is brillírozott a németországi Európa-bajnokságon.

A Newcastle a héten lépett kapcsolatba a Palace-szal, és ha sikerül megállapodni, az hatalmas lendületet adhat Eddie Howe csapatának az új szezon előtt. A Szarkák a Sheffield United 20 éves csatárának, William Osulának a megszerzésén is dolgoznak, de őt inkább fejleszteni szeretnék, míg Guehi azonnali kezdő lenne.

A középső védő szerződése a Crystal Palace-nál 2026-ban jár le, és eddig semmi jele annak, hogy meghosszabbítaná ezt, ami arra ösztönözheti a Palace-t, hogy még mostanában eladja a játékost.

Guehi az elmúlt szezonban 29 alkalommal lépett pályára a dél-londoni klub színeiben, majd Anglia 7 mérkőzéséből 6 alkalommal kezdett a 2024-es Eb-n. A Svájc elleni negyeddöntős győzelemről is csak eltiltás miatt maradt le.