Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az MLS-be igazolt a Boca Juniors támadója – HIVATALOS

A felek közti sikeres tárgyalások eredményeként a Boca Juniors fiatal csatára az MLS-ben folytatja pályafutását…

(Photo by Joaquín Camiletti/Getty Images)

Az MLS-ben szereplő New England Revolution gárdája megerősítette, hogy 2027 év végéig szóló szerződést kötött a Boca Juniors csatárával, Luca Langonival, akinek szerződése opcionálisan további egy évvel meghosszabbítható.

A Xeneize 22 éves saját nevelésű szélsője rendkívül fontos szerepet vállalt a Boca 2022-es bajnoki címéből, az akkori második kiírásban kiegészítő szerepet betöltve is hat gólt szerzett, valamennyi esetben győztes góllal támogatta csapatát. Langoni azonban sérülései miatt 2023-ra képtelen volt átmenteni a tavalyi formáját. Az elmúlt naptári esztendőben 22 meccs alatt háromszor volt eredményes, és idén sem teljesített eddig sokkal hatékonybban, hiszen a Copa de la Liga Profesional alatt 14 meccsen egyszer talált be kevesebb mint 600 percet játszva, míg az aktuálisan zajló kiírásban három mérkőzésen jutott részfeladatokhoz.

Ennek ellenére a Boca tavaly 2027-ig végéig meghosszabbította a szerződését, hosszabb távon úgy tűnik, hogy mégsem számítanak rá.

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!