Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Carlo Ancelotti szerint a Real Madrid lesz az utolsó klubja

A spanyol labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Real Madrid vezetőedzője, Carlo Ancelotti szerint a Real Madrid lesz az utolsó klubja edzői karrierjében.

(Photo by Jacek Boczarski/Anadolu via Getty Images)

Carlo Ancelotti szerint valószínű, hogy a Real Madrid lesz az utolsó klubvezetői állása. A 65 éves szakember három éve dolgozik a királyi gárdánál már a második regnálása alatt, és 2026-ig szóló szerződése van a spanyol bajnokkal.

A madridi jövőjével kapcsolatos bizonytalanság egész 2023-ban fennállt, amíg decemberben új szerződést írt alá, hiszen végig a brazil válogatott szövetségi kapitányi posztjával hozták összefüggésbe. A Brazil Labdarúgó-szövetség (CBF) elnöke, Ednaldo Rodrigues tavaly azt mondta, hogy Ancelotti egyértelmű választás a munkára.

“Azt hiszem, ez lesz az utolsó klubom, azt kell mondanom”

– mondta Ancelotti az Obi One Podcastnak.

“Hogy lenne-e lehetőség egy válogatottnál, nem tudom. Nem vágyom annyira rá, hogy egy válogatottnál legyek, mert akkor elveszíteném azt, amit jobban szeretek, a napról-napra haladást. A napi munkát szeretem. Itt lenni, felkészülni az edzésekre, beszélgetni a játékosokkal, felkészülni a mérkőzésekre. Ez a 29. szezonom edzőként. Igaz, hogy sokat nyertem, de képzeljék el, hány bajnoki címet veszítettem el. Rengeteget veszítettem.”

Ancelotti 32 éves edzői karriert tudhat maga mögött, öt különböző országban nyert bajnoki címet. Öt Bajnokok Ligája-címével ő a legsikeresebb vezetőedző a sorozat történetében. Az AS Romával és az AC Milannal Serie A-t, a Chelsea-vel Premier League-et, a PSG-vel Ligue 1-et, a Bayern Münchennel Bundesligát, a Real Madriddal pedig két La Liga-címet nyert.

“Szerencsém volt, a legjobb csapathoz kerültem Angliában, Spanyolországban, Németországban, ez mind szerencse volt”

– folytatta.

“De képes voltam alkalmazkodni az adott kultúrához. Megpróbáltam megtanulni a nyelveket. Megtanultam angolul, spanyolul, franciául, a németet nem tudtam megtanulni, mert az lehetetlen – nem nehéz, lehetetlen!”