Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kinevezték Ecuador új szövetségi kapitányát – HIVATALOS

Félix Sánchez menesztése után az ecuadori labdarúgó-szövetség megtalálta a válogatott új kapitányát…

(Photo by Aitor Alcalde/Getty Images)

Az ecuadori labdarúgó-szövetség bejelentette, hogy a 2026-os világbajnokság végéig az argentin Sebastián Beccacecét nevezte ki az ecuadori válogatott új szövetégi kapitányának.

A még mindig csak 43 éves tréner már két évtizede edzősködéssel foglalkozik. Beccacece több ízben is irányította az argentin Defensa y Justicia együttesét, mellyel a 2018-2019-es argentin bajnoki idényben a csapat fennállása legjobb eredményét elérve a második helyezést érte el úgy, hogy az utolsó fordulóig volt matematikai esélye a bajnoki címre. Az Halcón abban az idényben harcolta ki története során először a nemzetközi kupaszereplés jogát, amely menetelés végén januárban végül megnyerték a kontinens második számú nemzetközi tornáját, a Copa Sudamericanát.

Beccacece korábban a chilei és az argentin válogatottnál is dolgozott Jorge Sampaoli segédedzőjeként,majd az Independiente és a Racing Club edzője is volt, ám mindkét avellanedai óriás kispadján csak egy-egy felejthető időszakot tudhatott magáénak. Utoljára a spanyol Elchét vezette 2023 márciusa és 2024 júniusa között, azonban miután a csapat kiesett vele a másodosztályba, képtelenek voltak visszajutni az élvonalba, így az elmúlt idény végeztével megköszönték a munkáját.

Az ecuadori válogatott negyeddöntőt játszott az idei Copa Américán, és csak tizenegyesrúgásokkal esett ki a későbbi győztes, világbajnok Argentína ellen, ennek ellenére elköszöntek az eddigi kapitánytól.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!