Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: a La Liga gólkirályával erősített az AS Roma! – Hivatalos

Az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő AS Roma együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy leigazolták a Girona gólvágóját, Artem Dovbykot.

(Photo By Oscar J. Barroso/Europa Press via Getty Images)

Hatodik nyári szerzeményét is bejelentette az AS Roma gárdája, akik ezúttal a csatárposzton erősítettek. A “Farkasok” ugyanis hivatalos csatornáikon közölték, hogy szerződtették a Gironától Artem Dovbykot. A fővárosi klub a transzfer megvalósulása érdekében 30,5 millió eurót fizetett a Gironának, ami különböző bónuszok teljesülése esetén további 5,5 millió euróval emelkedhet.

Dovbyk iránt több topcsapat is érdeklődött a nyár folyamán, hiszen az ukrán támadónak kiválóra sikeredett az előző szezonja a Gironában. A csatár a 2023/24-es kiírásban minden sorozatot figyelembe véve 39 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 24 gólig és 10 gólpasszig jutott, a La Ligában ráadásul 24 lőtt találatával a gólkirályi címet is bezsebelte.  A “Farkasok” hivatalos közleményükben kihangsúlyozták, hogy ez az első alkalom, hogy egy másik bajnokság gólkirályát szerződtették.

Artem Dovbyk összességében az AS Roma hatodik nyári igazolása Matthew Ryan, Samuel Dahl, Angelino, Enzo Le Fée és Matías Soulé után. Új csapatában a 11-es számú mezt fogja viselni.