Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ter Stegen szerint Lamine Yamalnak a “földön kell maradni”, hogy a jövőben is kiaknázza a benne rejlő lehetőségeket

A spanyol labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Barcelona hálóőre, Marc-André ter Stegen szerint fiatal csapattársának, Lamine Yamalnak oda kell figyelnie arra, hogyan viszonyuljon a csak nemrég kezdődő karrierjéhez, hogy a jövőben is megtartsa fantasztikus formáját.

(Photo by Joan Valls/Urbanandsport/NurPhoto via Getty Images)

A Barcelona kapusa, Marc-André ter Stegen reméli, hogy Lamine Yamal “a földön marad”, hogy ki tudja aknázni a benne rejlő lehetőségeket.

Yamal az elmúlt hónapokban elismerést elismerésre halmozott, miután 17 évesen az Európa-bajnokság legfiatalabb góllövője lett, és segített Spanyolországnak legyőzni Angliát a döntőben, hogy ezzel megnyerje a tornát.

A szélső az elmúlt szezonban 50 alkalommal lépett pályára a Barca színeiben, amelyeken 7 gólt szerzett és 9 asszisztot adott. A lenyűgöző teljesítménye miatt Ter Stegen reméli, hogy a fiatalember továbbra is magas szinten fog teljesíteni a klubja és hazája színeiben.

“Lamine Yamal egy olyan játékos, aki még csak most kezdte, és máris nyert egy nagyon fontos trófeát, amit soha nem fog elfelejteni”

– mondta Ter Stegen.

“Kívánom neki, hogy még sok címet nyerjen, hogy mindig éhes legyen a sikerre a pályafutása során, és hogy egy újabb szintre emelje a játékát. Már most is nagyon magas szinten van,  de remélem, hogy fejlődik, és hogy a földön marad, mert még csak most kezdte, és még sok év áll előtte.”

Ter Stegent a Barca új vezetőedzőjéről, Hansi Flickről is kérdezték, aki a 2024/25-ös szezonra készíti fel csapatát. Az 59 éves német szakember Xavit váltotta a poszton, és a szezonnyitó felkészülési mérkőzésén 2-2-es döntetlent ért el a Manchester City ellen.

Ter Stegen szerint Flick, aki korábban a német válogatottnál edzette őt, a Barca játékának fizikai aspektusainak javítására összpontosít.

“Flickkel az erőnléti kérdésekről beszélgettünk, ami az egyik olyan változás lesz, ami a leginkább látszani fog a csapaton”

– tette hozzá.

“Nagyon keményen edzünk, hogy minden ellenféllel szemben jobbak legyünk, és képesek legyünk felvenni a versenyt velük. Alig várom, hogy lássam, hogyan fejlődik a csapat, és remélem, hogy minden a tervek szerint alakul Megvan a módja annak, hogy az erőnléti dolgokon dolgozzon, és ezt átültesse a játékba.  Azt akarja, hogy mindenki olyan fizikai szinten legyen a szezon során, hogy ne csak egy vagy két meccset játszhassunk egymás után pihenő nélkül, hanem hármat vagy négyet is, mert ez kulcsfontosságú lesz. Mindannyiunknak résen kell lennünk, mert ebben a tekintetben fejlődnünk kell. Ez nagyon fontos.”