Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszatérhet Európából a River Plate egykori játékosa – sajtóhír

A Real Betisszel a közelmúltban szerződést hosszabbító rutinos csapatkapitány iránt korábbi csapata érdeklődik…

(Photo by Maciek Gudrymowicz/ISI Photos/Getty Images)

César Luis Merlo információi szerint a River Plate együttese felerősítette a tárgyalásokat a Real Betisszel a csapat korábbi játékosa, Germán Pezzella visszatérésével kapcsolatban, akiért a szerződésében foglalt 4 millió eurós kivásárlási árat kellene megfizetni.

A 33 esztendős középhátvéd először 2015-ben igazolt a sevillai zöld-fehérekhez, első ízben két évet töltött a csapatnál, majd előbb kölcsönben, később végleg a Fiorentinához került. Pezzella 2017 és 2021 között erősítette az olasz csapatot, majd visszatért a Betishez, a második korszaka pedig továbbra is töretlenül tart az andalúziai együttesnél.

Pezzella a két sevillai időszakban együttesen már csaknem 200 mérkőzésen lépett pályára a csapat színeiben. A LaLiga 2023-2024-es kiírásában 32 mérkőzésen lépett pályára, menet közben több alkalommal a csapatkapitányi karszalagot is viselhette.

A rutinos labdarúgó a River saját nevelésű játékosa volt, az első csapat színeiben 69 mérkőzésen lépett pályára 2012 és 2015 között. Pezzellát az argentin válogatottban 2017 óta 41 mérkőzésen foglalkoztatták, ezalatt hátvéd létére három gólt szerzett. Emellett tagja volt a 2022-es világbajnok, valamint két Copa Américát nyerő csapat keretének.

A forrás úgy értesült, hogy a csapathoz visszatérni készülő régi-új vezetőedző, Marcelo Gallardo ragaszkodik a rutinos hátvéd megszerzéséhez.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!