Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Villarreal csatárával erősített az Atlético Madrid – HIVATALOS

A spanyol labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Atlético Madrid csapata hivatalos oldalain keresztül jelentette be, hogy leigazolták a Villarreal támadóját. 

(Photo by Jose Miguel Fernandez/NurPhoto via Getty Images)

Az Atlético Madrid megerősítette, hogy szerződtette a Villarreal csatárát, Alexander Sorloth-ot. A norvég támadó négyéves szerződést írt alá a spanyol fővárosban, és a hírek szerint 30 millió eurót fizettek érte.

A 28 éves norvég válogatott játékos az elmúlt szezonban 26 gólt szerzett minden sorozatot figyelembe véve a Villarreal színeiben, ebből 23-at a La Ligában, és ezzel a Girona játékosa, Artem Dobvyk mögött a második helyen végzett a góllövőlistán.

Az Atlético prioritásként kezelte egy csatár szerződtetését a nyáron, miután eddigi támadójuk, Alvaro Morata az AC Milanhoz igazolt, míg Memphis Depay a szerződése lejártával távozott a klubtól.

Sorloth 18 hónapot töltött a Crystal Palace-nál, miután 2018 januárjában leigazolták a dán Midtjyllandtól, és 20 találkozón mindössze egy gólt szerzett a dél-londoni klubnál. Ezt követően egy-egy szezonon át kölcsönben szerepelt a Gentnél, illetve a Trabzonspornál, ahol már 33 gólt lőtt, majd az RB Leipzighez igazolt. Sorloth 38 mérkőzésen 6 találatot jegyzett Lipcsében az első idényében, majd két szezont töltött kölcsönben a Real Sociedadnál, mielőtt 2023 nyarán végleg a Villarrealhoz került.