Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: kölcsönvette a Manchester City védőjét a Borussia Dortmund! – Hivatalos

A német bajnokságban (Bundesliga) szereplő Borussia Dortmund együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy kölcsönvették a Manchester Citytől Yan Coutót.

(Photo by Joan Valls/Urbanandsport/NurPhoto via Getty Images)

Korábban is beszámoltunk róla, hogy a Borussia Dortmund gárdája élénken érdeklődik a Manchester City játékosa, Yan Couto iránt. Végül a felek eljutottak a hivatalos megállapodásig is, a Dortmund ugyanis a mai nap folyamán hivatalos közleményben tudatta, hogy kölcsönvették a 2024/2025-ös szezonra a brazil labdarúgót. A beszámolók alapján a sárga-feketék vásárlási opciót is szereztek a játékosra, amit 30 millió euró ellenében tudnak majd aktiválni.

Couto 2020-ban a brazil Coritibától érkezett a Cityhez ötéves szerződéssel, de az azt követő négy szezon mindegyikét kölcsönben töltötte. A jobbhátvéd három szezont, ebből az utóbbi kettőt is a Gironánál töltötte – amely a City Football Grouphoz tartozik -, a 2021/22-es idényben pedig a portugál Bragánál játszott.

Couto még egyszer sem lépett pályára a City első csapatában, és csupán egyetlen alkalommal szerepelt a keretben, amikor 2021-ben a Leicester City elleni Community Shield-vereség alkalmával csak a kispadon kapott helyet. Couto összességében az elmúlt 4 szezonban a Braga és a Girona játékosaként összesen 137 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 6 gólig és 21 gólpasszig jutott.