Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Korábbi válogatott támadó igazolhat a Fehérvárhoz – sajtóhír

Schön Szabolcs távozása után új szélsőt készül igazolni a Fehérvár együttese…

(Photo by Alex Livesey – UEFA/UEFA via Getty Images)

A Nemzeti Sport értesülései szerint a Fehérvár kölcsön szeretné venni a Vasas korábbi válogatott szélső támadója, Holender Filip játékjogát.

A 30 éves támadó a szerbiai Kragujevacban született, 15 éves koráig játszott szülővárosában, mielőtt Magyarországra került. Holender 2013 és 2019 között a Budapest Honvéd első csapatában játszott: 2017-ben bajnokságot, 2019-ben gólkirályi címet nyert színeikben. Ezt követően kipróbálta magát a svájci Luganóban és a szerb Partizan Beogradban, de a kezdeti sikeres időszak után mindkét csapatnál kevésbé vették őt számításba. Holender 2022-ben szerződött az angyalföldiekhez, a csapat másodosztályú kiesése ellenére is maradt a klubnál, mostanáig 68 mérkőzésen 14 gólt szerzett a piros-kékek színeiben.

Holender 2018 óta 16 mérkőzésen lépett pályára a magyar válogatottban, egyetlen gólját egy Montenegró elleni barátságos mérkőzésen szerezte a nemzeti csapatban.

A lap úgy tudja, hogy a felek között még folynak az egyeztetések, de a Fehérvár mindenképpen új játékosokkal töltené fel a foghíjas keretét.