Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Traoré góljával győzelemmel indította a bajnoki szezont a Ferencváros! – videóval

A labdarúgó NB I 2. fordulójában a címvédő Ferencváros is pályára lépett, amely a Kecskemét ellen kezdte meg a 2024/2025-ös bajnoki szezont.

 

Az első percektől kezdve irányította a játékot a Ferencváros csapata, de igazán nagy lehetőséget sokáig nem tudtak kidolgozni. Az első komoly helyzetből viszont megszerezte a vezetést a címvédő a 22. percben. Ekkor egy védelmi hibát kihasználva Traoré tudott lecsapni a labdára, aki bevezette a játékszert a tizenhatoson belülre, majd higgadtan 9 méterről a bal alsóba gurított, 1-0! Nem sokkal később megduplázhatta volna előnyét a zöld-fehér alakulat, de Maiga közeli fejesét Kersák védeni tudta, így maradt a felek között az egygólos különbség. A játékrész második fele sem bővelkedett helyzetekben, a vendégek részéről egy Kovács lövést lehetett feljegyezni, amit Dibusz könnyedén hárított, míg a túloldalon Rommens az ötös sarkáról az oldalhálóba lőtt a rendes játékidő utolsó percében.

A második félidő első nagy helyzete a Kecskemét előtt adódott az 53. percben, amikor Dibusz adta el a labdát a tizenhatos előterében, majd Lukács próbálta meg 16 méterről bevenni a kaput, de a tekerése kevéssel elkerülte a Fradi kapuját. A következő említésre méltó lehetőségig a 77. minutumig kellett várni, ekkor Civic vette célba a hosszú alsót 12 méterről, de Kersák lábbal védeni tudta a próbálkozást. A 86. percben aztán majdnem összejött a kecskeméti egyenlítés, miután Zsótér beadását Katona tudta 7 méterről kapura fejelni, és a labda a felsőlécet érintve hagyta el a játékteret. A 87. percben a hazaiak is kialakítottak egy lehetőséget, Civic beadása után viszont Pesic 8 méterről a kapu fölé fejelt. A 88. minutumban Kersáktól egy nagy védésre volt szükség, aki Ben Romdhane 15 méterről leadott bombáját ütötte szögletre bravúrosan. A ráadásban egy újabb Ben Romdhane lövést lehetett feljegyezni, Kersák azonban ezt is hárítani tudta, így a Ferencváros 1:0-s győzelemmel indította a bajnoki idényét.

Ferencvárosi TC – Kecskeméti TE 1-0 (1-0)
Helyszín:
Groupama Aréna Vezette: Bogár Gergő
Gólszerző:
Traoré (22.) ill.-
Sárga lapok:ill. Vattay (90+5.)
Kiállítás:ill.-

Ferencvárosi TC: Dibusz – Ramirez, Raul Gustavo, Cissé (Botka 62.), Makreckis – Rommens, Maiga (Ben Romdhane 62.) – Owusu (Civic 73.), Zachariassen (Abu Fani 85.), Traoré (Kady 63.) – Pesic Vezetőedző: Pascal Jansen

Kecskeméti TE: Kersák – Zeke, Katona, Belényesi, Szabó, Májer – Nikitscher (Nagy 81.), Vágó (Meskhi 67.), Kovács (Zsótér 67.), Helmich (Vattay 80.) – Pálinkás (Lukács 46.) Vezetőedző: Szabó István

A mérkőzés összefoglalója:

A 2. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Győri ETO – Debreceni VSC 0-3

Szombat:
Fehérvár FC – Diósgyőri VTK 3-1
Ferencvárosi TC – Kecskeméti TE 1-0
MTK Budapest – Nyíregyháza 3-0

Vasárnap:
18:50 Paks – Újpest
18:50 Puskás Akadémia – Zalaegerszeg (Tv: Duna Tv)

A bajnokság aktuális állása:

Az állást biztosítja a Sofascore