Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olimpia: a házigazda franciák bejutottak a négy közé – KÖRKÉP

Pénteken játszották le a párizsi olimpiai játékok férfi labdarúgó-tornájának negyeddöntőit…

(Photo by Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images)

A legelső negyeddöntőben Marokkó a vártnál jóval simább, 4-0-s győzelmet aratott az Egyesült Államok válogatottja felett. Az afrikai gárda az első játékrészben egy tizenegyesgóllal ragadta magához az előnyt, majd a második játékrész során az amerikaiak hiába igyekeztek az egyenlítésért, a felvonás derekánál Marokkó újabb két találattal eldöntötte a továbbjutás sorsát. A lényegen már nem sokat változtatott, hogy a hosszabbításban a játékvezető újabb büntetőt ítélt a marokkóiak javára, akik végképp fölényes győzelmet arattak. A csapat legnagyobb sztárja, Achraf Hakimi mellett a tornán immár ötgólos Soufiane Rahimi is betalált.

Marokkó – Egyesült Államok 4-0 (1-0)
Gólszerzők: Rahimi (29. – büntetőből), Akhomach (63.), Hakimi (70.), Maouhoub (90+1. – büntetőből), ill.

A végső győzelemre is esélyesnek tartott Spanyolország a hajrában sima, 3-0-s győzelmet harcolt ki a Japán elleni negyeddöntőben. A hispánok már az első tíz perc végén megszerezték a vezetést Fermin López góljával. A második találatot azonban sokáig nem tudták bevinni, így nyílt volt a mérkőzés. Bő negyedórával a vége előtt azonban Fermin López újból betalált, majd a meccs végén Abel Ruíz gólja alakította ki a 3-0-s végeredményt.

Japán – Spanyolország 0-3 (0-1)
Gólszerzők:ill. F. López (11., 73.), A. Ruíz (86.)

A legszorosabb negyeddöntőben Egyiptom 1-1-es döntelen után tizenegyespárbajban diadalmaskodott Paraguay ellen. A mérkőzés első félidejében nem született találat, majd húsz perccel a vége előtt az Inter Miamiban játszó Diego Gómez jóvoltából a dél-amerikaiak kerültek lépéselőnybe. Az egyiptomiak azonban nem adták fel, a végsőkig hajtottak az egyenlítésért, és a 88. percben Ibrahim Adel betalált. Egyiptom hosszabbításra mentette a találkozót, ahol bár mindkét csapatnak voltak lehetőségei, egyikük sem tudott eredményes lenni. A tizenegyesrúgások során egyetlen paraguayi hiba Egyiptom továbbjutását eredményezte.

Egyiptom – Paraguay 1-1 (0-0, 1-1, 1-1, 1-1) – tizenegyesrúgásokkal: 5-4
Gólszerzők: Adel (88.), ill. D. Gómez (71.)

A kör legnagyobb érdeklődéssel várt mérkőzésén a házigazda Franciaország 1-0-ra győzött Argentína ellen, és bejutott a négy közé. Thierry Henry csapata már az első öt percben megszerezte a vezetést, Jean-Philippe Mateta egy szöglet után fejelt a hálóba. A továbbiakban az argentinok mindent megpróbáltak az egyenlítés érdekében, de nem jártak sikerrel, miközben a franciák a védekezésre összpontosítottak, de a hajrában többször is lezárhatták volna a mérkőzést. Végül egyetlen gól döntött, így a gallok hazai közönség előtt elégtételt vehettek a 2022-es vb-döntő után.

Franciaország – Argentína 1-0 (1-0)
Gólszerző: Mateta (4.), ill.

Az elődöntők programja

Hétfő, 18:00 Marokkó – Spanyolország
Hétfő, 21:00 Franciaország – Egyiptom