Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PSG: érkezik a Benfica tehetsége! – hivatalos

Mint arról már korábban mi is beszámoltunk, a Paris Saint-Germain együttese élénk érdeklődést mutatott a Benfica fiatal középpályása, Joao Neves iránt. Az elmúlt napokban a két klub tárgyalásban is állt egymással, így sejteni lehetett, hogy megszületik az a megegyezés, amelyet a portugálok elnöke, Rui Costa be is jelentett.

(Photo by Carlos Rodrigues/Getty Images)

 

A korábbi klasszis labdarúgót kíváncsi újságírók a Benfica edzőközpontjánál érték utol, és talán még a sajtó képviselői is meglepődtek az egyértelmű válaszon.

“Jól tudják, Joao Neves valóban távozik, és a Paris Saint-Germain játékosa lesz. Joao ilyen fiatalon már egy nagyszerű játékossá érett, aki nem mellesleg egy szerethető karakter. Szomorúak vagyunk, hogy elhagy bennünket, de a mai viszonyok közepette egyszerűen nem mondhattunk NEM-et egy 70 millió eurós ajánlatra!” – idézi a portugál A Bola a lisszaboniak klubelnökét.

“Amennyiben megtörténik Joao klubváltása, amihez már csak pár részletet kell pontosítanunk, el fogom fogadni azokat a kritikákat a szurkolóinktól, hogy hagytuk őt távozni. Mindannyian azt akarjuk, hogy a Benfica sikeres klub legyen, újabb és újabb trófeákat nyerjen. Ehhez természetesen szükségünk van a Joao Neves kaliberű játékosokra, ugyanakkor mindenkinek meg kell értenie azt is, hogy elérkeztük oda, hogy nem tarthattuk őt vissza. 70 millió euróra ugyanis biztos vagyok benne, hogy nem csak a Benfica nem mondana nemet!” – tette még hozzá Rui Costa, aki minden jót kívánt az általa 10 éves kora óta ismert fiatal játékosnak.

Joao Neves a Benfica saját nevelésű játékosaként 2023 januárjában került fel hivatalosan az első csapathoz, ahol fél év után öt évre, 2028 nyaráig szóló szerződést hosszabbítottak vele, majd az elmúlt idényben a csapat alapemberévé lépett elő, mi több a portugál felnőtt válogatott keretének is biztos tagja lett. A technikás és érett játékáról ismert fiatal középpályás a Benficában 75 tétmérkőzésen 4 gólt és 3 gólpasszt jegyzett.