Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Török Szuperkupa: a Besiktas nagyon csúnyán kiütötte a Galatasarayt és megnyerte a trófeát

Szombaton este rendezték meg a Török Szuperkupát (Türkiye Süper Kupasi), amelyet a vártnál könnyebben nyert meg a Besiktas az ősi rivális Galatasaray ellen.

(Photo by Hakan Akgun/Anadolu via Getty Images)

A Besiktas számára nagyon jól kezdődött a mérkőzés, ugyanis Ciro Immobile új csapatában már az első találkozójának az 21. másodpercében gólt tudott szerezni. Az olasz csatár Abdulkerim Bardakci hibáját kihasználva mehetett ziccerben a kapura, és ahogy azt tőle megszokhattunk nem is hibázott, 0-1! A 34. percben a Galatasaray egyenlíthetett volna Hakim Ziyech révén, azonban a védők a gólba tartó lövését blokkolni tudták. Az első félidő hosszabbításában Rafa Silva adott remek labdát Immobilének, de az olasz támadó fölé lőtt ígéretes helyzetből.

A második játékrész elején ismét egyenlíthetett volna a Galatasaray, viszont Michy Batshuayi lövését Mert Günok hatalmas bravúrral védeni tudta. Az 53. percben pedig megduplázta előnyét a Besiktas, Milot Rashica jobboldali beadását követően az egyik védőről a támadással felhúzódó Jonas Svensson elé pattant a labda, a norvég védő pedig 7 méterről kapásból a jobb alsóba lőtt, 0-2! A 80. percben Abdulkerim Bardakci összehozott egy büntetőt is, amelyet Ciro Immobile értékesíteni tudott és végleg eldöntötte a mérkőzés sorsát, 0-3! A 87. percben ráadásul meg is fogyatkozott a Galatasaray, azonban úgy festett ekkor, hogy ez már nem nyom túl sokat a latba, de ennek is köszönhetően végül csúnya kiütés lett a vége. A ráadás 1. percében kapásból vállalt el egy lövést Ucan, amibe beletette a lábát Rafa Silva és a kapuba csordogált a labda a kapufát is érintve, 0-4! Egyetlen perccel később Rafa Silva egy gólpasszt is kiosztott, a 0-5-ös végeredményt Hekimoglu állította be! A Besiktas ezzel a nagyon sima győzelmével története tizedik Szuperkupa győzelmét aratta.

Galatasaray – Besiktas 0-5 (0-1)
Helyszín: Atatürk Olimpiyat (Isztambul), Vezette: A. Karaoglan
Gólszerzők:ill. C. Immobile (1., 81. – büntetőből), J. Svensson (53.), Rafa Silva (90+1.) E. Hekimoglu (90+2.)
Kiállítva: V. Nelsson (87.) ill.