Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Villarrealba szerződött az Arsenal egykori rekordigazolása – HIVATALOS

A spanyol labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Villarreal csapata hivatalos oldalain keresztül jelentette be, hogy leigazolta az Arsenal és a LOSC Lille korábbi támadóját, Nicolas Pépét. 

 (Photo by Ahmad Mora/Getty Images)

A Villarreal hivatalosan is megerősítette, hogy szerződése lejártával ingyen leigazolta a Trabzonspor csapatától Nicolas Pépét, aki 2026-ig írt alá a spanyol klubnál.

“A Villarreal CF megegyezett Nicolas Pépével, hogy a francia-elefántcsontparti játékos a következő két szezonban, 2026. június 30-ig a sárga mezben fog játszani. A bal lábas új igazolás általában a jobb oldalon játszik, bár támadásban bárhol bevethető. Gyors, mozgékony, ügyes az egy az egy elleni szituációkban és erős lövőereje van. Igazi különlegesség lesz a csapat szurkolói számára.”

– áll a Villarreal közleményében.

Az elefántcsontparti játékos 2019-ben az Arsenal legdrágább igazolása volt, amikor 80 millió eurót fizettek érte a LOSC Lille-nek, ezt azóta megelőzte Declan Rice, akiért 116 milliójában került az Ágyúsoknak. Az együttműködés nem úgy sült el, ahogy a felek szerették volna, és végül 112 mérkőzésen 27 gólt és 21 gólpasszt jegyzett. 2022-ben már kölcsön adták az OGC Nice csapatának egy szezonra, majd 2023-ban szerződése lejártával végleg eladták a Trabzonspornak. Az elmúlt idényt a török bajnokságban (Süper Lig) töltötte, ahol 23 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 6 gólt és 3 gólpasszt jegyzett.