Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Juventus: megnevezték az átadólistára tett játékosokat!

A Thiago Motta kinevezésével új utakra lépő Juventusnál a nyári felkészülés kellős közepén bejelentették, hogy mely futballistákra nem számítanak a továbbiakban.

(Photo by Daniele Badolato – Juventus FC/Juventus FC via Getty Images)

 

A “zebrák” új vezetőedzője csapata Brest elleni szombati felkészülési találkozóját (2:2) megelőzően maga  nevezte meg azokat a játékosokat, akikre nem számít a folytatásban.

“Federico Chiesának, valamint azoknak a futballistáknak, akik nem szerepelnek a Brest elleni keretben, jeleztük, hogy nem számolunk velük a folytatásban, kereshetnek új csapatot maguknak.  Őszinte és nyílt beszélgetéseket folytattunk amikor közöltük velük a döntésünket. Úgy gondoljuk, mind a klubnak, mind pedig az érintettek karrierjének így lesz a lehető legjobb.” – fogalmazott Thiago Motta, akinek szavai után könnyű volt kikövetkeztetni, hogy az általa is említett Chiesa mellett a pályára nem lépő lengyel válogatott Wojciech Szczesny; az amerikai válogatott középpályás, Weston McKennie; a szerb válogatott Filip Kostic; az FC Barcelonánál és a Liverpoolnál korábban egyaránt futballozó, a legutóbbi idényt már Firenzében töltő Arthur Melo; a középhátvéd Daniele Rugani; a korábbi 40-szeres olasz válogatott, az elmúlt években egyre kevesebb lehetőséget kapó Mattia De Sciglio; vagy a saját nevelésű középpályás Hans Nicolussi Caviglia az érintett játékosok.

A Juve egyébként valóban komoly átalakuláson megy át, amelyet a felkészülés eddigi eredményei is jól jeleznek: a Brest elleni döntetlent megelőzően simán kikapott a Motta-csapat a német másodosztályú Nürnberg együttesétől 3:0-ra.