Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Leagues Cup: a Tigres legyőzte az Inter Miamit – videóval

A hétvégén rendezik meg a csoportkör utolsó mérkőzéseit az MLS és a mexikói bajnokság (Liga MX) csapatainak közös sorozatában…

(Photo by Tim Warner/Getty Images)

A Leagues Cup csoportkörének utolsó fordulójában a Tigres UANL együttese 2-1-es győzelmet aratott az Inter Miami felett Houstonban a két egy-egy győzelemmel rendelkező csapat összecsapásán. A mérkőzés csendesen vette kezdetét, eleinte a csapatok keveset veszélyeztettek. Az első húsz perc végéhez közeledve a mexikói gárda szinte a semmiből szerzett vezetést, amikor egy eladott labdát követően Juan Brunetta a levegőből lőtt a hállóba a tizenhatos vonaláról. Az első félidő nagy részében a Tigres játszott veszélyesebben, azonban hiába adódott több gólszerzési lehetősége, újabb találatot képtelen volt bevinni a játékrész további részében. A szünet után az Inter Miami vette át az irányítást, a floridiai gárda komoly erőket mozgosított az egyenlítés érdekében, azonban csak kihagyott helyzetekig jutott. Az utolsó húsz percen belül egy lerántás miatt az Inter Miami tizenegyeshez jutott, melyet Leonardo Campana magabiztosan váltott találatra. Az amerikai csapat tovább rohamozott a győzelemért, azonban a Tigresnek is volt még válasza, a 84. percben a csereként beállt Juan Pablo Vigon egy rövid felszabadítást követően bombázott nagy erővel a hálóba, mellyel megnyerték a mérkőzést.

A mexikói gárda hat, az Inter Miami pedig három ponttal zárta a csoportkört, de mindkét csapat tovább folytathatja szereplését a sorozatban.

Tigres UANL – Inter Miami 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Brunetta (18.), Vigon (84.), ill. Campana (74. – büntetőből)

 

A csoport végeredménye

Standings provided by Sofascore