Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olimpia: a franciák kiestek a brazilok ellen a női tornán – KÖRKÉP

Szombaton játszották le a párizsi olimpiai játékok női labdarúgó-tornájának negyeddöntőit…

(Photo by Robert Cianflone/Getty Images)

A legelső negyeddöntő rögtön végig kiegyenlített küzdelmet hozott, melynek végén az Egyesült Államok hosszabbításban győzte le 1-0-ra Japán válogatottját. A sokáig gól nélküli döntetlenre álló találkozón a hosszabbítás első félidejének túlórájában Trinity Rodman találata jelentette a különbséget, mellyel az ameriakaik továbbjutottak.

Egyesült Államok – Japán 1-0 (0-0, 0-0, 1-0, 1-0) – hosszabbítás után
Gólszerző: T. Rodman (105+2.), ill.

Az előzetesen vártnál sokkal jobban megszenvedett a továbbjutásért a világbajnok Spanyolország, amely kétgólos hátrányból az utolsó pillanatokban egyenlítve tizenegyesrúgásokkal ment tovább a Kolumbia elleni párharcból. A dél-amerikai együttes a második félidő elején már 2-0-ra vezetett és jó úton haladt afelé, hogy hatalmas meglepetést okozva kiejtse az egyik favoritot, de végül a hispánok visszajöttek a meccsbe, miután Jenifer Hermoso szépített, Irene Paredes pedig a 97. percben az egyenlítő gólt is bevitte. A tizenegyesrúgások során a spanyol klasszisok közül senki nem hibázott, a kolumbiaiaknál viszont ketten is rontottak

Spanyolország – Kolumbia 2-2 (0-1, 2-2, 2-2, 2-2) – tizenegyesrúgásokkal: 4-2
Gólszerzők: J. Hermoso (79.), I. Paredes (90+7.), ill. M. Ramírez (12.), L. Santos (52.)

A címvédő Kanada viszont nem úszta meg a kiesést, Németország gól nélküli döntetlen után tizenegyesekkel nyerte meg a párharcot. A végig kiélezett összecsapás nem hozott gólt, a szétlövések során pedig a németek hibáztak kevesebbet, így a juharlevelesek számára befejeződött a torna.

Kanada – Németország 0-0 (0-0, 0-0, 0-0, 0-0) – tizenegyesrúgásokkal: 2-4
Gólszerzők:ill.

A csoportkörből alig továbbjutó Brazília nagy küzdelemben 1-0-ra legyőzte a házigazda Franciaországot, így a gallok ugyancsak búcsúztak a további küzdelmektől. A franciák hiába kezdeményeztek a mérkőzés nagy részében, képtelenek voltak betalálni, a hajrában pedig jött a fekete leves, amikor Gabi Portilho bevitte a győztes gólt a brazilok javára, akik így bejutottak az elődöntőbe.

Franciaország – Brazília 0-1 (0-0)
Gólszerzők:ill. Gabi Portilho (82.)

Az elődöntők programja

Kedd, 18:00 Egyesült Államok – Németország
Kedd, 21:00 Brazília – Spanyolország