Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: két góllal kapott ki a Ferencváros a dán bajnoktól – videóval

Nagy falatnak bizonyult idegenben a dán bajnok, a Midtjylland kétgólos előnnyel utazhat Budapestre a BL-selejtezők harmadik fordulójának visszavágójára…

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

A második fordulóban való gálázást követően immár nehezebb ellenfél várt a Fradira, a dán Midtjylland fogadta a Ferencvárost a BL-selejtező harmadik fordulójában.

Az első félidő folyamán a Ferencváros bátor játékkal nyitott, azonban a vendég gól elmaradt, és Dibusz hibáját követően Buksa tudta megszerezni a vezetést a dánok számára. A félidő végén ráadásul ismét bajba került a Fradi, azonban Dibusz jóvá tette a bakiját, és a lefújást megelőzően hárított büntetőt, így megőrizve az eredményt.

A második félidőben a dánok ismét nekirontottak a magyaroknak, míg a magyarok jóval fáradtabbnak látszottak, mint az első etap folyamán. A Midtjylland második gólját végül a csereként beálló játékos, Franculino szerezte meg, aki egy gyönyörű kiugratást követően tudta a labdát Dibusz háta mögé juttatni. A partjelző és a VAR nem szorult munkára, Franculino nem tartózkodott lesen.

A Ferencváros ezt követően hiába próbált szépíteni, a gólok elmaradtak, a dán bajnok kétgólos előnnyel utazhat Budapestre a jövő hét folyamán.

Midtjylland – Ferencváros 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Buksa (17.) Franculino (69.) ill. –
Kiállítás: – ill. –

Midtjylland: E. Ólafsson – J. Andersson, Diao, Bech, Juninho (A. Gabriel, 70.) – Osorio, Castillo (Franculino, a szünetben), E. Martínez, Simsir (Askildsen, 87.) – Buksa (Brynhildsen, 78.), O. Sörensen.

Ferencváros: Dibusz – Makreckis, I. Cissé, R. Gustavo (Knoester, 55.), Ramírez – Rommens, Maiga (Abu Fani, 55.) – Zachariassen – A. Traoré, Pesics (Ben Romdan, 55.), Kehinde (Civic, 76.).