Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MU: a másodosztályból érkezhet új játékos a középpályára? – sajtóhír

Meglepő hír látott napvilágot az angol sportsajtóban, ugyanis a hírek szerint a keret megerősítésén dolgozó Manchester United együttesénél az másodosztályba (Championship) kieső Burnley kulcsembere is érkezhet a középpályára.

(Photo by Martin Rickett/PA Images via Getty Images)

 

A Joshua Zirkzee és Leny Yoro megszerzése után szinte biztosra vehető, hogy érkezik/érkeznek még új játékosok az Old Traffordra. Az egyikőjük lehet az a Sander Berge, aki vélhetően nem az MU-szurkolók leginkább vágyott játékosa, ugyanakkor nem elhanyagolható tény, hogy ‘olcsóbb’ alternatívát jelenthet a középpályára, ráadásul a Premier League-ben is bizonyított már.

A 26 esztendős, 46-szoros norvég válogatott játékos 2020 januárjában a belga Genk együttesétől érkezett a Sheffield United-hez, majd a “pengéket” elhagyva tavaly nyáron lett a Burnley játékosa. A mögöttünk hagyott szezon, a Burnely számára kieséssel végződő idényben Sander Gerge alapembere volt Vincent Kompany csapatának, ráadásul megbízható és jó teljesítményt nyújtott a Burnley-ben: hogy mást ne említsünk, a Premier League-ben Berge mellett mindössze Rodi és Mateo Kovacic voltak azok a középpályások, akik a párharcok megyerését, a progresszív futásokat illetve a passzpontosságot tekintve mindhárom mutatóban 70% felett zártak.

A Transfermarkt által 20 millió euróra taksált norvég szerződése 2027 nyaráig érvényes a Burnley-nél.