Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Svájcba szerződött a magyar válogatott szélső – HIVATALOS

Az Európa-bajnokságon gólt szerző magyar szélső iránt megnövekedett az érdeklődés, így külföldön folytatja pályafutását…

(Photo by Ian MacNicol/Getty Images)

A svájci élvonalbeli St. Gallen együttesében folytatja pályafutását az Újpest magyar válogatott szélsője, Csoboth Kevin, aki négyéves szerződést kötött új csapatával.

A 24 éves pécsi származású szélső korábban 2017 és 2021 között a Benfica akadémiáján pallérozódott, majd a Fehérvár színeiben tért haza, két évvel ezelőtt került Újpestre. Csoboth az elmúlt két idényben 65 mérkőzésen 13 gólt szerzett a lila-fehérek színeiben, az előző bajnoki idényben hétszer volt eredményes.

A korábbi híresztelések szerint a svájci egyesület egymillió euró körüli átigazolási díjat fizetett az Újpestnek a válogatott labdarúgó szolgálataiért cserébe.

“Szeretném megköszönni az Újpest FC vezetőségének a korrekt hozzáállást az átigazolásom kapcsán. Nehéz szívvel hoztam meg ezt a döntést, hiszen még szinte gyerekként érkeztem, most pedig válogatott játékosként távozom. Mégis nyugodt vagyok, mert kizártnak tartom, hogy olyan helyzetbe kerüljön a klub, mint amilyenben akkor volt, amikor visszautasítottam egy komoly ajánlatot, és inkább maradtam segíteni. Szeretném megköszönni a szurkolóknak is, hogy mindössze öt perc NB I-es rutin mellett is megadták nekem a bizalmat, és támogattak abban, hogy a bajnokságban, sőt a válogatottban is le tudtam tenni a névjegyem. Örökre a szívemben maradtok, boldogan fogok visszagondolni az itt töltött évekre. A közös utunk most véget ért, de remélem, magamra húzhatom még az Újpest mezét” – búcsúzott Csoboth az Újpesttől.