Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olimpia: az amerikaiak hosszabbításban, a brazilok magabiztosan jutottak a női döntőbe

Kedden játszották le a párizsi olimpiai játékok női labdarúgó-tornájának elődöntőit…

(Photo by Marcio Machado/Eurasia Sport Images/Getty Images)

Az első elődöntőt végletekig kiélezett küzdelemben nyerte az Egyesült Államok hosszabbítás végén 1-0-ra Németország ellen. Az első játékrészben az amerikaiak bizonyultak aktívabbnak, azonban minden helyzetet kihagytak, így képtelenek voltak megszerezni a vezetést. A második félidő már valamivel kiegyenlítettebb játékot hozott, de gól továbbra sem született, így a 90 perc gól nélküli döntetlenre végződött. A hosszabbításban öt percet sem kellett várni a gólra, Swanson kiugratásából Sophia Smith lépett ki és lőtt a hosszú sarokba. A hátralévő játékidőben a németek mindent megpróbálták az egyenlítésért, de nem tudtak betalálni, így az amerikai válogatott jutott be a döntőbe.

Egyesült Államok – Németország 1-0 (0-0, 0-0, 1-0, 1-0) – hosszabbítás után
Gólszerzők: S. Smith (95.), ill.

A másik elődöntőben Brazília végig vezetve diadalmaskodott 4-2-re, így a vártnál simábban győzte le a világbajnok Spanyolországot. A brazilok már az első öt perc végén lépéselőnybe kerültek Paredes öngóljának köszönhetően. A hispánok ugyan becsülettel próbálkoztak, a felzárkózásért tett egyenlítéseik nem jártak sikerrel, és az első játékrész ráadásában Gabi Portilho növelte tovább csapata előnyét. A szünet után a spanyolok 0-2 után igyekeztek felkapaszkodni, de görcsösen futballoztak és csak kimaradt lehetőségekig jutottak. Húsz perccel a vége előtt Adriana a brazilok harmadik gólját is megszerezte, mellyel végképp eldőlni látszott a párharc. A 85. percben Salma Paralluelo szerezte meg a spanyol válogatott szépítő gólját, de kisvártatva Kerolin visszaállította a háromgólos különbséget, melyet követően a spanyoloké lett az utolsó szó, Paralluelo a hosszabbításban még egyszer betalált, ami a lényegen már nem változtatott. Brazília döntőbe jutott, Spanyolország pedig a bronzéremért játszhat.

Brazília – Spanyolország 4-2 (2-0)
Gólszerzők: I. Paredes (6. – öngól), Gabi Portilho (45+4.), Adriana (71.), Kerolin (90+1.), ill. Paralluelo (85., 90+12.)

A torna további menetrendje

A 3. helyért:
Péntek, 15:00 Spanyolország – Németország

Döntő:
Szombat, 17:00 Brazília – Egyesült Államok