Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: kölcsönadta fiatal védőjét a Chelsea! – Hivatalos

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Chelsea együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy kölcsönadta Alfie Gilchristet a másodosztályú Sheffield Unitednek.

(Photo by Chris Lee – Chelsea FC/Chelsea FC via Getty Images)

Kölcsönben tölti a következő szezont a Chelsea fiatal játékosa, Alfie Gilchrist. A londoni klub ugyanis a mai nap folyamán hivatalos közleményben tudatta, hogy a 20 éves játékos a Sheffield Unitednél fogja tölteni a 2024/2025-ös szezont. A védelem közepén és jobbhátvédként is számításba vehető Gilchrist az előző idényben került fel a Chelsea felnőttei közé, ahol összesen 17 mérkőzésen jutott szóhoz a 2023/2024-es kiírásban, ezeken pedig 1 gólt jegyzett.

A vezetőség végül úgy döntött, hogy Reece James és Malo Gusto mellett/mögött a több játéklehetőség és a folyamatos fejlődés reményében kölcsönadják Gilchristet, aki így a másodosztályban fog pallérozódni, majd ezt követően a szezon végén visszatér a londoni klubhoz. Alfie Gilchristet a szerződése 2026 nyaráig köti a szerződése a Chelseahez, piaci értékét pedig 5 millió euróra teszi a transfermarkt.