Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Chelsea megállapodott a Wolves portugál szélsőjével – sajtóhír

Angol sajtóhírek szerint az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Chelsea újabb játékos érkezéséről állapodott meg. 

(Photo by Jack Thomas – WWFC/Wolves via Getty Images)

A The Athletic információi szerint a Chelsea megegyezett Pedro Neto szerződtetéséről a Wolverhampton Wanderersszel. A londoniak 60 millió eurót plusz 3 millió euró lehetséges bónuszt fizetnek Netoért, aki hamarosan átesi a kötelező orvosi vizsgálatokon.

A 24 éves játékos az elmúlt szezonban 20 Premier League-meccsen lépett pályára a Wolves színeiben, mivel két combsérülése is volt az idényben, ezeken pedig 2 gólt, valamint 9 asszisztot jegyzett. A szezon végén azonban visszatért a pályára, és tagja volt a portugál válogatottnak, amely részt vett az Európa-bajnokságon, ahol mindhárom csoportmérkőzésen szerepelt, de a nyolcad- és a negyeddöntőért vívott mérkőzéseken nem volt bevethető.

Neto 2019-ben csatlakozott a Wolveshoz a Bragától, és eddig 135 alkalommal lépett pályára a klub színeiben. Számos sérülés miatt azonban a 2020/21-es idény óta nem játszott 25 meccsnél többet egy szezonban.

Neto szerződése a Wolvesnál 2027 nyaráig szól, miután 2022 márciusában új, ötéves kontraktust írt alá. Azon a nyáron az Arsenal tárgyalt Neto szerződtetéséről, ahol a portugál volt a legfőbb célpont, ha az elefántcsontparti szélső, Nicolas Pepe elhagyné a klubot. Pepe az átigazolási időszak későbbi részében kölcsönbe a Nice-hez került, Neto azonban maradt a Wolvesnál.

Februárban az Arsenal, a Liverpool, a Manchester City és a Newcastle United is érdeklődött Netoért. A következő hónapban aztán egy második combizomsérülést szenvedett, ami miatt 9 Premier League-mérkőzést hagyott ki, és csak a szezon utolsó mérkőzésén tért vissza csereként.

Idén nyáron is igen elfoglalt a Chelsea: eddig Tosin Adarabioyót, Omari Kellymant, Marc Guiut, Kiernan Dewsbury-Hallt, Renato Veigát, Caleb Wileyt, és Aaron Anselminót is szerződtette már.