Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az olasz élvonalban talált magának új csapatot David De Gea! – Hivatalos

Hivatalossá vált, hogy egy év kihagyás után visszatér a profi labdarúgás vérkeringésébe David De Gea, akinek 2023 nyarán járt le a szerződése a Manchester Unitednél.

(Photo by Ash Donelon/Manchester United via Getty Images)

Hivatalossá vált az, amit már az elmúlt napokban sejteni lehetett David De Geával kapcsolatban. A spanyol hálóőrnél ugyanis nagy esély mutatkozott arra, hogy egy év kihagyás után visszatér a labdarúgás világába, méghozzá a Serie A-ba. A rutinos kapus iránt a Genoa, a Monza és a Fiorentina érdeklődött a legélénkebben, és végül utóbbi lett a befutó. A mai nap folyamán ugyanis a “Violák” már jelezték, hogy De Gea megérkezett hozzájuk az orvosi vizsgálatokra, majd az esti órákban azt is bejelentették, hogy a 33 éves kapus aláírt a csapathoz. A spanyol játékos 1+1 éves szerződést írt alá, első évében 1 millió eurós fizetéssel és bónuszokkal, ami a második idényére megduplázódhat.

David De Gea pályafutása során az Atlético Madrid és a Manchester United kapuját védte, illetve 45 alkalommal a spanyol válogatottat is képviselhette. A klubcsapataiban lejátszott 629 meccséből 213-at hozott le kapott gól nélkül.