Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Tottenham a befutó a Bournemouth sokak által keresett csatáráért – sajtóhír

Angol sajtóhírek szerint már csak a bejelentés hiányzik ahhoz, hogy az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Tottenham Hotspur csapata leigazolja Dominic Solankét.

 (Photo by Bradley Collyer/PA Images via Getty Images)

A The Athletic információi szerint Dominic Solanke hamarosan a Tottenham Hotspur játékosa lesz, miután 65 millió fontos üzletet kötöttek a Bournemouth-szal a csatárért. A játékos már az orvosi vizsgálatokon vesz részt a londoni klubnál. Solanke várhatóan hatéves szerződést ír alá új csapatával.

A csatár mindenáron a Spurshöz szeretne igazolni, és ő volt Ange Postecoglou menedzser első számú nyári átigazolási célpontja. A csatárnak 2029-ig van szerződése a Bournemouth-szal, ám ez tartalmaz egy 65 millió fontos kivásárlási záradékot, amelyet bizonyos klubok aktiválthatnak.

A Spurs Harry Kane tavaly nyári, Bayern Münchenbe átigazolása óta nem szerződtettet új csatárt. Postecoglou szeretne egy olyan 9-es játékost szerezni, aki illik a játékstílusához, és Solanke profilja megfelel ennek a célnak.

Solanke elmúlt szezonja karrierje egyik legjobbja volt: 19 Premier League-gólt szerzett, amivel csapatát a 12. helyig segítette. A Bournemouth a nyáron Solanke lehetséges pótlásán dolgozott, tekintettel arra, hogy több élvonalbeli csapat is szeretné megerősíteni a csatársorát.

Solanke a Chelsea-nél kezdte pályafutását, mielőtt 2017-ben ingyen a Liverpoolhoz került. A Bournemouth-hoz 2019-ben igazolt.

A Spursnek eddig két szerződtetése volt a nyáron: a 18 éves középpályás Archie Gray és Lucas Bergvall. Mellettük megállapodtak a dél-koreai szélső Yang Min-hyuk szerződtetéséről is, aki januárban csatlakozik a csapathoz.

Solanke kimaradt az Európa-bajnoki angol válogatottból, helyette a Brentford játékosát, Ivan Toneyt és az Aston Villa játékosát, Ollie Watkinst választotta Gareth Southgate.