Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Tottenhamből igazol védőt az AC Milan – sajtóhír

Angol sajtóhírek szerint az olasz labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő AC Milan megegyezett a Tottenham Hotspur védőjével. 

(Photo by Craig Foy/SNS Group via Getty Images)

A The Athletic információi szerint Az AC Milan megegyezett a Tottenham Hotspurrel Emerson Royal szerződtetéséről. A hírek szerint a klubok 15 millió eurós átigazolási díjban plusz 3 millió eurós bónuszban állapodtak meg, és bár Emerson Royal hivatalosan még nem írta alá, az üzlet előrehaladott állapotban van. A védő négyéves szerződést ír alá, amelyhez további 12 hónapos opció társul majd.

A 25 éves játékos a Barcelonától érkezett a Tottenhamhez 25 millió euróért, amelyhez 2021 nyarán 4,3 millió font körüli bónusz is kifizetésre került.

Royal a Spursnél három szezon alatt 101 alkalommal lépett pályára, míg a 2023/24-es idényben 24 alkalommal szerepelt a csapatban, de csak 13 alkalommal volt kezdő, és elsősorban az első számú jobbhátvéd, Pedro Porro helyetteseként vetették be csereként.

A Spurs másik hátvédje, Djed Spence is visszakerült az első csapatba, miután az elmúlt szezont kölcsönben a Leeds Unitednél és a Genoánál töltötte. A 23 éves játékos rendszeresen szerepelt az előszezonban, és Ange Postecoglou menedzser elmondta, hogy az angol “lenyűgözte” a visszatérését követően.

Royal eközben a Milan negyedik nyári szerződtetése lenne a Alvaro Morata, Strahinja Pavlovic és Alex Jimenez érkezése után.