Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: végleg megvette a Brighton támadóját a VfB Stuttgart! – Hivatalos

A német bajnokságban (Bundesliga) szereplő VfB Stuttgart együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy szerződtették Deniz Undavot a Brightontól.

(Photo by Tom Weller/picture alliance via Getty Images)

Korábban már beszámoltunk arról, hogy szinte biztossá vált Deniz Undav Stuttgarthoz való szerződése. A német klub pár nappal később hivatalos oldalán be is jelentette a hírt, miszerint szerződtették a német futballistát a Brightontól. A támadó az elmúlt idényben kölcsönben szerepelt a Stuttgartnál, ahol 33 mérkőzésen léphetett pályára a német klub mezében, ezeken a meccseken pedig 19 gólt és 10 gólpasszt jegyzett. Kiváló teljesítményét, valamint Serhou Guirassy távozását követően a Stuttgart szerette volna végleg megszerezni a támadó játékjogát, de a Brighton sokáig elutasította ennek lehetőségét.

A megállapodást végül egy 26,7 millió eurós ajánlattal tudta kiharcolni a Stuttgart, ami különböző bónuszok teljesülése esetén a 30 millió eurót is elérheti. A 28 éves játékos új állomáshelyén 2027 nyaráig szóló szerződést írt alá, és a hírek szerint a kontraktusa tartalmaz egy plusz egy évre szóló opciós lehetőséget is.

Deniz Undav 2022 januárja óta volt a Brighton játékosa. A klub színeiben összesen 30 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 8 gólig és 1 gólpasszig jutott.