Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kinevezték az angol válogatott ideiglenes szövetségi kapitányát – HIVATALOS

Az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) hivatalos csatornáin keresztül jelentette be, hogy megtalálták Gareth Southgate ideiglenes utódját az angol válogatott kispadján.

 (Photo by MI News/NurPhoto via Getty Images)

Lee Carsley lett Anglia ideiglenes szövetségi kapitánya a 2024/25-ös Nemzetek Ligája előtt, miközben az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) folytatja az állandó vezetőedző keresését. Carsley a szeptemberi, Írország és Finnország elleni mérkőzéseken veszi át az irányítást “azzal a céllal, hogy egész ősszel ő irányítsa a csapatot”.

Az 50 éves szakember ezzel a döntéssel ideiglenesen távozik az angol U21-es válogatottnál betöltött szerepköréből, amelyet 2021 óta töltött be, és Ben Futcher fogja irányítani a csapatot a távollétében.

Gareth Southgate júliusban, az angolok Spanyolország elleni Európa-bajnoki döntőbeli vereségét követően 8 év után mondott le a szövetségi kapitányi posztról.

A hírek szerint Eddie Howe és Graham Potter a két legesélyesebb jelölt Southgate utódjának, míg az FA technikai igazgatója, John McDermott, aki kulcsfigurája a toborzási folyamatnak, szorosan együtt dolgozott Mauricio Pochettinóval is.

“Megtiszteltetés, hogy ideiglenesen vezethetem ezt az angol csapatot. Mivel nagyon jól ismerem a játékosokat és a nemzetközi futball működését, így van értelme, hogy én irányítsam a csapatot, amíg az FA folytatja az új menedzser kiválasztásának folyamatát. A fő prioritásom az állandóság biztosítása, a célunk pedig, hogy feljebb jussunk a Nemzetek Ligájában”

– nyilatkozott Carsley, aki bár Birminghamben született, de 17 éves játékoskarrierje során 40 mérkőzésen képviselte az ír válogatottat. Visszavonulása óta a Coventry Citynél, a Sheffield Unitednél és a Manchester Citynél dolgozott edzőként, mielőtt 2021 júliusától az angol U21-es válogatott szövetségi kapitányi posztjára került. Carsley irányításával tavaly júliusban 1984 óta először nyert Anglia U21-es Európa-bajnokságot.

A szeptemberi, Írország elleni idegenbeli és a Finnország elleni hazai mérkőzéseket követően Anglia Görögországgal játszik, majd októberben Finnországba utazik. A Nemzetek Ligája csoportkörének kampánya a görögországi úttal és az írországi látogatással zárul novemberben.