Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Leagues Cup: hétgólos meccsen jutott tovább az Inter Miami – videóval

Az MLS és a mexikói bajnokság (Liga MX) csapatai számára kiírt Leagues Cup nevű sorozatban már az egyenes kiesési szakasz mérkőzéseit bonyolítják le…

(Photo by Chris Arjoon/Getty Images)

Az Inter Miami izgalmas körülmények között 4-3-as győzelmet aratott a Toronto FC ellen a Leagues Cup legjobb 16 közé jutásért rendezett mérkőzésén. A hazai környezetben pályára lépő floridai gárda már a harmadik percben megszerezte a vezetést, Matías Rojas az ötös jobb oldali sarkáról lőtte ki a hosszú sarkot Jordi Alba keresztlabdája után. Az Inter Miami továbbra is lendületben maradt és több kimaradt lehetőség után újabb öt perc elteltével Diego Gómez lőtt nagy erővel a hálóba. Nem sokkal később a TFC büntetőhöz jutott, melyet Lorenzo Insigne magabiztosan váltott gólra, egy találatra felzárkóztatva a csapatát. A huszadik percben viszont már ismét kettő volt közte, Jordi Alba harmadik gólpasszából Luis Suárez lépett ki és a kimozduló Johnson kapus felett elegánsan pöccintett a hálóba. A 28. percben a fölényben futballozó házigazda tíz emberre fogyatkozott D. Martínez kiállítása miatt. A kanadaiak egyre többet támadtak, és a szünet előtt Lorenzo Insigne újabb tizenegyesgóljával 3-2-re felzárkóztak. A második félidőből negyedóra sem telt el, és Matías Rojas egy újabb átlövésből volt eredményes, ezzel a tíz emberrel játszó Inter Miami 4-2-re vezetett. Ezt követően a TFC komoly erőket mozgósított a felzárkózás érdekében, és Allen öngóljával ismét eredményesek voltak, egyenlíteniük azonban már nem sikerült.

Ezzel az Inter Miami jutott be a torna legjobb 16 csapata közé, ahol a Sporting Kansas City vagy a Columbus Crew lesz az ellenfelük.

Inter Miami – Toronto FC 4-3 (3-2)
Gólszerzők: M. Rojas (3., 59.), D. Gómez (11.), L. Suárez (20.), ill. Insigne (15., 41. – mindkettőt büntetőből), Allen (79. – öngól)
Kiállítva: D. Martínez (28.), ill.