Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

13 év után tért vissza korábbi csapatához Alexis Sanchez – HIVATALOS

Hivatalossá vált, hogy az olasz labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Inter veterán támadója, Alexis Sanchez az Udinese csapatában folytatja. 

A Serie A-ban szereplő Udinese csapata hivatalos oldalain keresztül jelentette be, hogy leigazolták Alexis Sanchezt az Intertől. A korábbi Barcelona-, Arsenal– és Manchester United-csatár ingyen érkezik a csapathoz, miután nemrég lejárt a szerződése az Internél. A 35 éves játékos kétéves szerződést írt alá, amely 2026. június 30-ig szól.

“Itt lett egy bajnok, itt szerette meg az országot, itt kezdődött a legenda: El Nino Maravilla újra köztünk van, El Nino Maravilla ismét a mi játékosunk”

– írta a klub a hivatalos oldalán megjelent közleményben.

Sanchez visszatér oda, ahol minden kezdődött, hiszen az Udinese színeiben kezdte európai futballkarrierjét. 2006-ban igazolt az olasz klubhoz, és két év kölcsön után 2008-ban kezdett ott játszani, ahol végül 118 mérkőzésen szerepelt és 21 gólt szerzett. Az Udinese után 2011-ben Pep Guardiola irányítása alatt a Barcelonához került, ahol 141 találkozón 46 találatot jegyzett, és két spanyol bajnoki címet, egy Király-kupát, egy Spanyol Szuperkupát és egy UEFA Szuperkupát is nyert a katalánokkal. Ezt követően 2014 nyarán csatlakozott az Arsenalhoz, mintegy 37 millió euróért. Észak-Londonban a Premier League egyik legnagyobb ígéretének bizonyult, ahol végül 166 mérkőzésen 80 gólt szerzett. 2018-ban a Manchester Unitedhoz került, ám a váltás nem bizonyult számára a legjobbnak, és mindössze 18 hónap után az Interhez került először kölcsönben, majd 2020-ban véglegesen. Két évvel később a Marseille-hez csatlakozott, ám egy év után visszakerült az Interhez, ahol összesen 142 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 24 gólt és 28 gólpasszt jegyzett.