Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Jövő héten rendezik meg az idei Telki Kupát

Jövő keddtől kerül megrendezésre az MLSZ edzőközpontjában az idei Telki Kupa…

(Photo by Mika Volkmann/Getty Images)

Az MLSZ hivatalos oldalán számolt be róla, hogy az idén 43. alkalommal írják ki a Telki Kupa utánpótlástornát Telkiben és Budaörsön.

Először 1981-ben rendezték meg a tornát, és azóta csak a koronavírus-járvány miatt maradt el egy alkalommal a viadal. Korábban Aranykalász-kupa, Ráckevei torna, majd NIT (Nemzetközi Ifjúsági Torna) is volt a neve, néhány éve pedig már Telki Kupaként ismerhetjük.

A tavalyi kupán a Jeremiás Gergő vezette korosztályos válogatott hat ponttal, 7-2-es gólkülönbséggel a második helyen zárta a viadalt.

A magyar válogatott ezúttal Németh Antal szövetségi edző irányításával készül a tornára, aki nyár elején Jeremiás Gergőtől vette át az U17-eseket. A válogatott keret tagjai pénteken kezdték meg a közös felkészülést Telkiben. A mieink ellenfelei Dél-Korea, Izland és Olaszország lesznek a viadlon.

“Ez a tradicionális kupa már csak a hagyományőrzés szempontjából is nagyon fontos a korosztályos válogatottunknak. Ennek a korosztálynak tulajdonképpen a Telki Kupa lesz a főpróbája a novemberi Eb-selejtezőre, úgyhogy emiatt is nagy jelentőséggel rendelkezik. A torna időpontja a felkészülés szempontjából kifejezetten jó, ellenben mivel a játékosoknak a bajnokság még csak most kezdődött el, ezért ezt is fontos figyelembe vennünk. Erős, jó ellenfeleket kaptunk. Kifejezetten örülünk, hogy van olyan csapat, a Dél-Korea, amelyik teljesen más kultúrából érkezik, ugyanis ez plusz tapasztalattal szolgálhat a válogatottunk játékosainak” – mondta el Németh Antal szövetségi edző.

A 2008-as korosztály játékosaiból álló U17-es együttesnek a Telki Kupa lesz a főpróbája a novemberi romániai rendezésű Eb-selejtezőnek, amelyen az azeri, a román és a görög válogatott lesz az ellenfelünk. A viadal játéknapjai augusztus 13., 15. és 17. lesznek.

A Telki Kupa programja:

Augusztus 13.
Dél-Korea-Magyarország 17.00, Telki
Olaszország-Izland 17.00, Budaörs

Augusztus 15.
Izland-Magyarország 17.00, Telki
Dél-Korea-Olaszország 17.00, Budaörs

Augusztus 17.
Olaszország-Magyarország 11.00, Telki
Dél-Korea-Izland 11.00, Budaörs

A magyar válogatott kerete:

Kapusok: Balogh T. Márk (DVSC), Szentmihályi Ádám (UTE) Tóth Márton (MTK)
Hátvédek: Kárász Tamás (MTK), Zoltai Levente (MTK), Lakatos Martin (DVTK), Prettenhoffer Márton (ETO), Rab Bence  (Vasas), Rankó Viktor (Honvéd), Csóka Gergely (MTK)
Középpályások: Sánta Milán (DVSC), Nyikos Botond (DVSC), Kovács Noel (Stromsgodset), Petrók Viktor (Honvéd), Milicz Péter (Honvéd), Kovács Dániel (Molenbeek)
Támadók: Zubor Ádám (MTK), Söptei Bálint (Illés), Wébel Máté (Vasas), Riba Zsombor (Charleroi), Kátai Szabolcs (Vasas), Galambos János (Paks), Gólik Benjámin (FTC), Magyarics Erik (PFLA)