Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Közelgő klubváltása miatt mellőzik a magyar válogatott játékosát

Az angol harmadosztályú bajnokság (League One) nyitófordulójában nem lépett pályára csapata színeiben a magyar válogatott játékosa…

(Photo by Alex Caparros – UEFA/UEFA via Getty Images)

A Barnsley 2-1-es vereséget szenvedett hazai pályán a Mansfield Town ellen, miközben az együttes magyar válogatott középpályása, Callum Styles nem lépett pályára.

A csapat vezetőedzője, Darrell Clarke a meccs után arról beszélt, hogy Styles azért nem vett részt csapata első bajnoki mérkőzésén, mert nem volt megfelelő mentális állapotban a játékhoz:

“Callum iránt néhány klub bejelentkezett az elmúlt időszakban, ezért nem érezte magát megfelelő mentális állapotban. Nem küldtem őt pályára, mert jobb, ha olyan játékosok játszanak, akik mentálisan felkészültek.”

A 24 éves védekező középpályás 2018 óta jelenlegi kenyéradója alkalmazásában áll, azóta kizárólag kölcsönben hagyta el az együttest. Styles a 2022-2023-as idényt a másodosztályú Millwall soraiban töltötte, de mivel magasabb osztályban nem talált csapatot magának, így visszatért a Barnsley-hoz. A legutóbbi idény első felében ősszel 20 tétmérkőzés alatt három gólt és két gólpasszt regisztrált a csapat színeiben, majd januártól a Sunderland soraiban szerepelt, ahol 12 meccsen jutott szóhoz a második vonalban.

A magyar felmenőkkel is rendelkező labdarúgó 2022-ben mutatkozott be a magyar válogatottban, azóta 23 mérkőzésen lépett pályára a címeres mezben és Marco Rossi Eb-keretének is tagja volt.