Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Leigazolta új csatárát a Tottenham Hotspur együttese – HIVATALOS

Az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Tottenham Hotspur együttese hivatalos oldalain keresztül jelentette be, hogy bajnokságon belülről igazolt új csatárt. 

(Photo by Robin Jones – AFC Bournemouth/AFC Bournemouth via Getty Images)

A Tottenham Hotspur megerősítette, hogy leigazolta a Bournemouth csapatától Dominic Solankét. A londoni klub 65 millió eurót fizetett a csatárért, aki 2030-ig szóló szerződést írt alá új csapatával.

A csatár végig a Spurshöz akart igazolni, és ő volt Ange Postecoglou menedzser első számú nyári átigazolási célpontja is. A csatárnak 2029-ig szóló szerződése volt a Bournemouth-szal, ám ez tartalmazott egy kivásárlási záradékot, amelyet a Tottenham aktiválthatott.

A Spurs Harry Kane tavaly nyári, Bayern Münchenbe átigazolása óta nem szerződtettet új csatárt. Postecoglou pedig egy olyan 9-est akart a csapatba, aki illik a játékstílusához, és Solanke profilja megfelel ennek a célnak.

Solanke a Chelsea-nél kezdte pályafutását, mielőtt 2017-ben ingyen a Liverpoolhoz került. A Bournemouth-hoz 2019-ben igazolt, ahol az elmúlt szezonja karrierje egyik legjobbja volt: 19 Premier League-gólt szerzett, amivel csapatát a 12. helyig segítette.

A Spursnek eddig két szerződtetése volt a nyáron: a 18 éves középpályás Archie Gray és Lucas Bergvall. Mellettük megállapodtak a dél-koreai szélső Yang Min-hyuk szerződtetéséről is, aki januárban csatlakozik a csapathoz.