Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Álomfizetéssel bírná hosszú távú maradásra támadóját a Manchester City – sajtóhír

Az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) címvédője, a Manchester City a legjobban fizetett játékosává tenné Phil Fodent…

(Photo by Michael Regan/Getty Images)

Egybehangzó angol sajtóinformációk szerint a Manchester City meghosszabbítaná Phil Foden szerződését, amivel anyagilag is nagyon jól járna a 41-szeres válogatott labdarúgó. A jelenlegi kontraktusa 2027-ig szól a manchesteriekkel a 24 éves játékosnak és heti 225 ezer fontot tehet zsebre, amivel jelenleg a csapat 6. legjobban fizetett játékosa. A “Világoskékek” 2030-ig újítanák meg a kontraktusát, a fizetését pedig megdupláznák, tehát 450 ezer fontra emelnék, amivel ő lenne a klub legjobban fizetett játékosa, és egyben a legtöbbet kereső angol labdarúgó is.

Foden a Manchester Cityben nevelkedett, az első számú keretbe 2018-ban került fel és szépen fokozatosan a csapat egyik legfontosabb láncszemévé nőtte ki magát. A klub színeiben minden versenysorozatot figyelembe véve 270 mérkőzésen kapott lehetőséget, amelyeken 87 gólt és 53 gólpasszt jegyzett.

A 24 éves labdarúgó már hatszoros angol bajnoknak, egyszeres Bajnokok Ligája, négyszeres Ligakupa, kétszeres FA-Kupa, szintén kétszeres angol Szuperkupa és egyszeres klubvilágbajnoknak mondhatja magát a manchesteriekkel. Foden begyűjtött egy komoly egyéni díjat is, ugyanis a Premier League 2023/24-es szezonjának legjobb játékosává választották meg.