Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Dárdai Bence más utat jár, mint a testvérei

A Dárdai testvérek legfiatalabb tagja, Bence az idei nyáron klubot váltott, és a Hertha BSC-t elhagyva a Wolfsburg szolgálatába szegődött…

(Photo by Max Ellerbrake – firo sportphoto/Getty Images)

A Hertha BSC-től a Wolfsburghoz szerződő fiatal támadó középpályás, Dárdai Bence új csapata honlapjának nyilatkozott az átigazolása körülményeiről, és elmondta, hogy miért hagyta őt testvérei, családja csapatát:

“Édesapám mindhármunkat egyformán tehetségesnek tart, és nagyon büszke arra, hogy mindhárom fia focizik. Nálunk minden a fociról szólt – legyen az a kertben vagy a házban. Általában a bátyáimmal játszottam, és eleinte gyakran veszítettem, mert ők nagyobbak voltak. De ez is növelte a kitartásomat, mindig nyerni akartam. Nagyon nehéz volt természetesen elhagyni Berlint, sok évet játszottam ott, de itt volt az ideje, hogy új útra lépjek. Ezt az utat most itt, a VfL-nél találtam meg. Az első napok és most már az első hetek is nagyszerűek voltak. Tényleg jól érzem magam itt.”

“Úgy érzem, én más vagyok, mint ők. Egyszerűen szeretném a saját utamat járni, és megnézni, hova vezet. Tulajdonképpen mindenki a családban azt akarta, hogy maradjak a Herthánál, ami érthető. Ez a hazai klub, és még a Dárdai nevet is viselem. Az apám ott játszott és edző is volt ott, de én másképp gondolkodom, ezért döntöttem így” – tette hozzá.

A 18 éves német utánpótlás-válogatott labdarúgó azt is elárulta, hogy testvéreihez, Dárdai Pálhoz és Dárdai Mártonhoz hasonlóan ő is választhatja-e a felnőtt korosztályban a magyar válogatottat:

“Még van egy kis időm döntést hozni a felnőttválogatottról, még fiatal vagyok, és sokáig játszhatok U-válogatottakban. Ha eljön az ideje, dönteni fogok az egyik vagy másik lehetőség mellett. Magyarországon van egy nyaralónk a Balatonnál, és szinte minden évben ott nyaralunk. Nagyon szép a tó, és mindig jól érezzük magunkat ott. A kapcsolat szinte minden nap megvan a családommal – akár az édesanyámmal beszélek telefonon, akár a bátyáimmal váltunk üzeneteket. Természetesen beszélünk a meccsekről is, és arról, éppen hogyan állunk a focival” – említette Dárdai Bence.