Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eredivisie: kiütéses sikerrel rajtolt a címvédő PSV – KÖRKÉP

Ezen a hétvégén játszották le a holland bajnokság (Eredivisie) új idényének első fordulójának mérkőzéseit…

(Photo by Marcel van Dorst/NurPhoto via Getty Images)

Az előző kiírást fölényesen nyerő PSV Eindhoven gyakorlatilag ott folytatta, ahol abbahagyta, hiszen a bajnokság nyitófordulójában hazai pályán 5-1-re verte az RKC Waalwijk együttesét. Peter Bosz együttese már az első tíz perc végén magához ragadta a vezetést, a szünetben pedig három gól volt az előnye. A második félidőben az eindhoveniek némileg lassítottak, de a csereként beállt Hirving Lozano tíz perccel a beállása után már duplázott, két találata közt a vendégek is szereztek egy becsületgólt.

PSV Eindhoven – RKC Waalwijk 5-1 (3-0)
Gólszerzők: J. Bakayoko (9.), Schouten (28.), Tillman (37.), H. Lozano (72., 79.), ill. Van der Venne (77.)

A tavalyi ezüstérmes Feyenoord meglepetésre csak 1-1-es döntetlent játszott hazai pályán az élvonalba frissen visszatérő Williem II ellen. A rotterdamiak hiába kerültek lépéselőnybe már a 12. percben, a megnyugvást jelentő második találatot képtelenek voltak bevinni, a hajrában pedig a Willem szinte a semmiből kiegyenlített, és egy pontot elvitt a két szezonnal korábbi bajnok otthonából. A Liverpoolhoz távozó Arne Slot pótlására érkező Brian Priske tehát nem a legjobban debütált a Feyenoord élén.

Feyenoord – Willem II 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Milambo (12.), ill. Vaesen (82.)

A nyári szünetben ugyancsak edzőt váltó AFC Ajax 1-0-s győzelmet aratott hazai pályán a Heerenveen ellen. Francesco Farioli együttese nem tudott mezőnyfölényt kialakítani a mérkőzésen, de a fiatal izlandi Kristian Hlynsson első félidő végén esett gólja elég volt a három pont begyűjtéséhez, így az amszterdami gárda, ha nehezen is, de annál fontosabb három ponttal kezdte az idényt.

AFC Ajax – Heerenveen 1-0 (1-0)
Gólszerző: Hlynsson (45.), ill.

A favoritok közé tartozó AZ Alkmaar egy korai góllal 1-0-ra győzött az Almere City vendégeként. A későbbi győztes gól már a mérkőzés negyedik percében megszületett Ibrahim Sadiq jóvoltából. Nem sokkal később az AZ tíz emberre fogyatkozott Dekker kiállításával, azonban újabb negyedórával később egy hazai játékosnak is felmutatták a piros lapot, így a meccs hátralévő részében mindkét csapat tíz-tíz emberrel játszott. Ugyanakkor az eredményben nem történt változás, a hazaiak igyekezete nem járt sikerrel.

Almere City – AZ Alkmaar 0-1 (0-1)
Gólszerző:ill. Sadiq (4.)
Kiállítva: Guillaume (34.), ill. Dekker (18.)

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by Sofascore