Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megvan, hol folytatja a River Plate-től távozó edző – sajtóhír

A River Plate-től való távozása után új lehetőséget kapott a fiatal edző egy másik csapattól…

(Photo by Marcelo Endelli/Getty Images)

César Luis Merlo információi szerint az elmúlt napok tárgyalásait követően eldőlt, hogy a több jelölt közül Martín Demichelis lesz a mexikói CF Monterrey új vezetőedzője, miután a felek megállapodtak egymással.

A 43 éves pályakezdő tréner Marcelo Gallado távozása után 2022 novemberében vette át a River Plate irányítását, melyet a múlt hónap végéig végzett. Demichelis vezetésével a “milliomosok” rögtön az első kiírásban bajnokok lettek. Azóta viszont két Copa de la Liga Profesionalban sem voltak versenyben a végsőkig, az aktuális felvonásban pedig hullámvölgybe kerültek. A River a jó kezdés után egymás után három meccsén nyeretlen maradt, miután váratlan vereséget szenvedett a Deportivo Riestrától és a Godoy Cruztól, valamint döntetlent játszott a Lanús ellen, így a tréner menesztése mellett döntöttek, s végül elődje vette vissza a pozciót.

Demichelis korábban a Bayern München korosztályos csapatait irányította, két szezont töltött a bajorok U19-es, egyet pedig a tartalékcsapatánál.

Az elmúlt húsz hónapban 87 mérkőzésen gardírozta a Rivert, amely irányítása alatt 52 mérkőzést nyert meg és 18 döntetlent játszott 17 vereség mellett.

A Rayados éléről a közelmúltban menesztették Fernando Ortizt, akit tehát ugyancsak egy argentin edző követhet a kispadon.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!