Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: kölcsönbe kerülhet az Arsenal mellőzött támadója! – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Arsenal együttese kész kölcsönadni a Marseille csapatának támadóját, Eddie Nketiah-t.

(Photo by Stuart MacFarlane/Arsenal FC via Getty Images)

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a Marseille gárdája élénken érdeklődik az Arsenal játékosa, Eddie Nketiah iránt. A támadóért korábban már két ajánlatot is tett a francia alakulat, ám ezeket elutasították az “Ágyúsok”. A The Athletic legfrissebb értesülései szerint viszont a felek most meg tudtak állapodni Nketiah átigazolását illetően. A források alapján a Marseille a 2024/2025-ös szezonra kölcsön fogja venni a csatárt, a kölcsönszerződésbe viszont egy kötelező vásárlási opció is be fog kerülni, aminek az összege 30 millió euró körül fog mozogni. Az üzlet megvalósulását elősegíti, hogy az Arsenal is szeretne túladni a támadón, hogy a bevételt újabb igazolásokra tudják fordítani a jövőben. Nketiah távozása összességében nem lenne meglepő, hiszen csak kiegészítő szerepet kapott az előző szezonban Mikel Artetától. A támadó ugyan 37 mérkőzésen pályára léphetett a 2023/24-es kiírásban, de összesen csak 1393 játékpercet kapott a bizonyításra, igaz ennyi idő alatt is összehozott 6 gólt és 3 gólpasszt.

Eddie Nketiah 2019 januárjában került fel az Arsenal felnőttei közé. A klub mezét összesen 168 alkalommal ölthette magára, ez idő alatt pedig 38 gólt és 7 gólpasszt hozott össze. Szerződése 2027 nyaráig köti aktuális csapatához. Piaci értékét 30 millió euróra teszi a transfermarkt.