Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: a Hoffenheimtől igazolt támadót a Borussia Dortmund! – Hivatalos

A német bajnokságban (Bundesliga) szereplő Borussia Dortmund együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy szerződtették a Hoffenheim támadóját, Maximilian Beiert.

(Photo by Alex Grimm/Getty Images)

Igaznak bizonyultak a korábbi sajtóhírek, melyek szerint a Borussia Dortmund gárdája Maximilian Beierrel szeretné pótolni a West Ham Unitedhez igazoló Niclas Füllkrugot. A sárga-feketék ugyanis a mai nap folyamán hivatalos oldalukon bejelentették a 21 éves játékos szerződtetését. Beier 2020 nyarán került fel a Hoffenheim felnőttei közé, ahol egy szezont követően két idényre kölcsönadták őt a Hannover csapatának. A fiatal támadó ezt követően tért vissza a Hoffenheimhez, ahol a 2023/2024-es kiírásban már meghatározó tagja volt a csapatnak, 16 góljával és 3 gólpasszával pedig a szezon egyik legjobbjának bizonyult a Bundesligában. Nem meglepő módon a teljesítményére több topcsapat is felfigyelt, de ő végül a Dortmund megkeresését fogadta el. A Borussia a transfermarkt adatai szerint 28,5 millió eurót fizetett a támadó játékjogának megszerzéséért.

Maximilian Beier összességében 46 mérkőzésen lépett pályára a Hoffenheim színeiben, amelyeken 18 gólig és 4 gólpasszig jutott. Új csapatánál 2029 nyaráig szóló szerződést írt alá, és a 14-es számú mezt fogja viselni.