Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megérkezett új csapatához a Manchester City játékosa – sajtóhír

Az elmúlt napok intenzív tárgyalásai után eldőlt, hogy a Manchester City világbajnok támadója elhagyja az angol csapatot…

(Photo by Alex Livesey – Danehouse/Getty Images)

A Manchester City-től távozó Julián Álvarez vasárnap megérkezett a madridi repülőtérre, és a tervek szerint a hétfői napon áteshet a szerződtetése előtti orvosi vizsgálatokon az Atlético Madridnál, majd aláírhatja megállapodását új kenyéradójánál.

A 24 éves támadó két évvel ezelőtt a River Plate-től került a City-hez, amely színeiben minden sorozatot figyelembe véve 103 mérkőzésen 36 alkalommal volt eredményes. Álvarez fontos kiegészítő embere volt az 2022-2023-as szezonban triplázó, valamint a legutóbbi idényben angol bajnoki címet nyerő együttesnek.

Emellett természetesen tagja volt a 2022-es katari vb-n világbajnoki címet nyerő argentin válogatottnak, négy góllal segítette aranyéremig az Albicelestét. A tehetséges csatár fiatal kora ellenére az említett sikerei mellett a Libertadores-kupa-győztesnek és kétszeres Copa América-győztesnek is mondhatja magát. Álvarez összesen 16 trófeát nyert már csapataival.

Átigazolás esetén több honfitársával játszhatna együtt, hiszen Diego Simeone csapatát erősíti Nahuel Molina, Rodrigo De Paul vagy éppen Ángel Correa is.

A kiszivirágott híresztelések értelmében Álvarez ötéves szerződést fog kötni új csapatával, amely 75+20 millió eurós átigazolási díjat fizet a szolgálataiért.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!