Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: a Bayer Leverkusentől igazolna támadót a Leicester City! – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Leicester City együttese a Bayer Leverkusen támadójával, Adam Hlozekkel erősítené meg a keretét.

(Photo by Jörg Schüler/Bayer 04 Leverkusen via Getty Images)

A német és angol sajtó legfrissebb értesülései szerint a Leicester City gárdája még mindenképp szeretne erősíteni a támadósorán a nyári átigazolási időszakban. A források alapján a “Rókák” erre a célra a Bayer Leverkusen támadóját, Adam Hlozeket szemelték ki. A támadósor minden posztján számításba vehető Hlozek két évvel ezelőtt érkezett a “Gyógyszergyáriakhoz”, ám állandó helyet nem tudott magának kiharcolni a kezdőcsapatban. Mindezt jól mutatja, hogy a 22 éves támadó az előző idényben ugyan 36 mérkőzésen pályára léphetett, ám csak 11 alkalommal kapott lehetőséget a kezdőben, összesen pedig 1011 perc jutott neki a bizonyításra, igaz ez idő alatt is összehozott 7 gólt és 5 gólpasszt. Martin Terrier érkezésével ráadásul még telítettebb lett a támadószekció, így Hlozek is szívesen távozna a Leverkusentől, a tárgyalások pedig olyan jól haladnak a Leicester Cityvel, hogy ez a közeljövőben könnyedén meg is valósulhat. A beszámolók alapján a két csapat ugyanis megegyezett, hogy Hlozek a 2024/25-ös kiírást kölcsönben tölti az angol csapatnál, de a szerződésbe belefoglalnak egy kötelező vásárlási opciót is, ami 17-18 millió eurós összeget fog jelenteni a Leicester számára.

Adam Hlozek a Bayer Leverkusen színeiben minden sorozatot figyelembe véve 80 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 14 gólig és 11 gólpasszig jutott. Szerződése 2027 nyaráig köti aktuális csapatához, piaci értékét pedig 12 millió euróra teszi a transfermarkt.