Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Világbajnok támadót igazolt Manchesterből az Atlético Madrid – HIVATALOS

Az elmúlt napok sikeres tárgyalásait követően a Manchester City csatára az Atlético Madridhoz szerződött…

(Photo by Elsa/Getty Images)

Az Atlético Madrid bejelentette, hogy 2030-ig szóló megállapodást kötött a Manchester City-től érkező argentin válogatott támadóval, Julián Álvarezzel.

A 24 éves támadó két évvel ezelőtt a River Plate-től került a City-hez, amely színeiben minden sorozatot figyelembe véve 103 mérkőzésen 36 alkalommal volt eredményes. Álvarez fontos kiegészítő embere volt az 2022-2023-as szezonban triplázó, valamint a legutóbbi idényben angol bajnoki címet nyerő együttesnek.

Emellett természetesen tagja volt a 2022-es katari vb-n világbajnoki címet nyerő argentin válogatottnak, négy góllal segítette aranyéremig az Albicelestét. A tehetséges csatár fiatal kora ellenére az említett sikerei mellett a Libertadores-kupa-győztesnek és kétszeres Copa América-győztesnek is mondhatja magát. Álvarez összesen 16 trófeát nyert már csapataival.

Álvarez az új csapatában több honfitársával játszhatna együtt, hiszen Diego Simeone csapatát erősíti Nahuel Molina, Rodrigo De Paul vagy éppen Ángel Correa is.

A Transfermarkt adatai értelmében Álvarez játékjogáért az Atlético 75 millió eurós átigazolási díjat fizet, azonban további bónuszokkal az összeg a 95 millió eurót is elérheti.