Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: jól játszott, mégis kiesett a Ferencváros

Egy hete két gólos vereséget szenvedett idegenben a Ferencváros a dán Midtjylland vendégeként – innen kellett most felállnia a magyar bajnoknak a visszavágón ahhoz, hogy folytathassák a harcot a Bajnokok Ligája főtáblás indulásért.

Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images

Kiegyenlített párharcnak indult, mégis jelentős előnnyel várhatta a visszavágót a Midjylland a Ferencvárossal szemben. A zöld-fehérek idegenben nem tudtak kellően meggyőző játékot mutatni, így nehéz helyzetbe kerültek: a Groupama Arénában kellett megfordítaniuk a párharcot. Ehhez viszont egy jól összerakott taktikára, gördülékeny játékra és jó helyzetkihasználásra volt szükség.

Nos, a Fradi határozottan jobban nézett ki, mint legutóbb. Az első percekben be tudták szorítani ellenfelüket a saját kapujuk elé és dominálták a játékot. Sok néző látogatott ki a helyszínre, így a hangulatra sem lehetett panasz – elég kellemetlen szituációban találták magukat a dánok. A Ferencváros hatékonyan szerzett labdákat az ellenfél térfelén, labdával és labda nélkül is határozottak voltak, Pascal Jansen és a szakmai stáb gondosan felkészítette őket erre az összecsapásra. A 17. percben aztán a vezető gól is meglett: egy beívelt szabadrúgás után Cisse fejelhetett közvetlen közelről kapura, majd az Olaffsonról kipattanó labdát maga rúgta be a kapuba. Meglett tehát a korai gól – nagyon jól néztek ki a magyar esélyek a mérkőzés ezen pontján a továbbjutás szempontjából.

A Midjylland taktikai téren komoly problémákkal küzdött, így Thomasberg már fél óra után cserére szánta el magát. Ez azonban az ő szempontjukból egy jó változtatás volt: a piros mezesek stabilizálták magukat, visszajöttek a meccsbe és a félidő végén több lehetőségük is akadt. Ugyanakkor a Ferencváros is ki tudott még alakítani újabb lehetőségeket – a szüneti előtti percek elég kiegyenlítettek voltak. Az eredmény azonban már nem változott, 1-0-ás állásnál mehettek pihenni a csapatok.

A második játékrész remekül indult magyar szempontból. A Fradi nagy tempóban nyitott, azonnal ott tudtak lenni a dán kapu előtt – majd jött a csavar… Az 50. percben gyakorlatilag a semmiből vezethetett egy gyors akciót a Midjylland és végül a jobboldalon szabadon érkező Sorensen lőhetett, nem hibázott. Egyenlítettek a vendégek, így ismét két gól volt a különbség – a Fradi szinte lehetetlen küldetés előtt állt. Visszavették a játék irányítását, jöttek is a helyzetek, azonban az utolsó bő 20 percbe lépve a piros mezesek – tudatosan – elkezdték lassítani a játékot. Jöttek a fetrengések, színészkedések, így pedig a játék lendülete is megtört.

A végére már nem volt realitás a két gólos győzelem, csak a becsületbeli hazai sikerért hajthatott a hazai csapat. Komoly taktikai változtatásokat hajtottak végre, mégis távolinak tűnt a gól. Sőt, a 82. percben Osorio révén kis híján fordított a Midjylland, ám a vendég játékos végül kihagyta a meccslabdát. A Fradi a hajrában küzdött, az újabb gól azonban nem lett meg, így 3-1-es összesítéssel végül a dán csapat jutott tovább. A Ferencváros így pedig az Európa-ligában folytathatja, ahol a jövő héten kezdhetik meg a párharcot a főtáblára jutásért.

Ferencváros – Midtjylland 1-1 (1-0)
Helyszín: Groupama Aréna (Budapest) Vezette: Grinfeld (ISR)
Gólszerzők: Cisse (17.), Sorensen (50.)
Sárga lap: Ramirez, Zachariassen, Botka, Kady, ill. Askildsen, Andersson
Kiállítás: Raul Gustavo ill. –

Ferencváros: Dibusz – Ramírez (Botka), I. Raul Gustavo, Cissé (Sevikyan), Makreckis (Gruber) – Abu Fani, Rommens – Adama Traoré, Zachariassen (Kady), Ben Romdhane – Pesic (Bassey). Edző: Jansen.

Midtjylland: Olafsson – Juninho (Gabriel), Bech, Diao, Andersson – Sörensen, Martinez, Askildsen (Simsir), Osorio – Buksa (Brynhildsen), Franculino (Castillo). Edző: Thomasberg.