Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: megtalálta Dani Olmo utódját az RB Leipzig! – sajtóhír

Sajtóértesülések szerint az FC Barcelonához távozó Dani Olmo pótlására az RB Leipzig együttese – mondhatni szokásához hűen – fiatal tehetséget szerződtethet.

(Photo by Isosport/MB Media/Getty Images)

 

A Sky Sports német szakírója, Florian Plettenberg is beszámolt már arról, hogy a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is foglalkoztató lipcseiek a belga Club Brugge tehetségét, a 19 esztendős Antonio Nusát szemelték ki.

Plettenberg szerint a Leipzig érdeklődése olyannyira konkrét, hogy a felek előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a nevelőegyesületétől, a norvég Stabaek csapatától 2021 nyarán Belgiumba szerződő, itt a felnőttek között bizonyító (86 tétmeccsen 7 gól és 6 gólpassz a Brugge színeiben – a szerk.), komoly fejlődésen áteső szélső/támadó középpályás megszerzését illetően.

A nigériai felmenőkkel is bíró, ám már 7-szeres norvég válogatott Nusa játékjogáért a lipcseiek 20 millió eurót (további jövőbeni bónuszokkal) is készek áldozni, a tehetséges játékosnak pedig öt éves szerződést kínálnának.

Úgy tudni, Nusa már igent is mondott a Leipzig megkeresésére, így amennyiben a két klubnak is sikerül megegyeznie mindent feltételt illetően, hivatalossá válhat a transzfer.