Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ismét argentin edzőt nevezett ki a Monterrey – HIVATALOS

Fernando Ortiz távozása után megtalálta új edzőjét a mexikói élcsapat…

(Photo by Daniel Jayo/Getty Images)

A mexikói CF Monterrey együttese bejelentette, hogy kétéves szerződést kötött a közelmúltban a River Plate kispadjáról távozó Martín Demichelisszel.

A 43 éves pályakezdő tréner Marcelo Gallado távozása után 2022 novemberében vette át a River Plate irányítását, melyet a múlt hónap végéig végzett. Demichelis vezetésével a “milliomosok” rögtön az első kiírásban bajnokok lettek. Azóta viszont két Copa de la Liga Profesionalban sem voltak versenyben a végsőkig, az aktuális felvonásban pedig hullámvölgybe kerültek. A River a jó kezdés után egymás után három meccsén nyeretlen maradt, miután váratlan vereséget szenvedett a Deportivo Riestrától és a Godoy Cruztól, valamint döntetlent játszott a Lanús ellen, így a tréner menesztése mellett döntöttek, s végül elődje vette vissza a pozciót.

Demichelis korábban a Bayern München korosztályos csapatait irányította, két szezont töltött a bajorok U19-es, egyet pedig a tartalékcsapatánál.

Az elmúlt húsz hónapban 87 mérkőzésen gardírozta a Rivert, amely irányítása alatt 52 mérkőzést nyert meg és 18 döntetlent játszott 17 vereség mellett.

A Rayados a mexikói bajnokság (Liga MX) 2024-es Aperturájában az első négy fordulóban három győzelmet aratott, azonban a Leagues Cupból való csoportkörös kiesés után megköszönték az eddigi tréner munkáját.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!