Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kl: döntetlennel jutott tovább a Paks!

A Konferencialiga harmadik selejtezőkörének visszavágóján a Paks 2:2-es döntetlent játszott idegenben a montenegrói Mornarral, amelyet így 5:2-es összesítéssel búcsúztatott.

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images – Archív)

 

Magabiztos, három gólos előnye tudatában utazhatott a Paks a Mornar elleni visszavágóra. Bognár György érezhetően különösebben komoly kockázatot nem akart vállalni a találkozó legelején, így inkább a zárt védekezésre összpontosított a Magyar Kupa győztese, amely ha hátra nem is dőlhetett, de még inkább megnyugtathatta magát, hiszen a 14. percben Windecker József büntetőből már négy gólosra növelte a Paks előnyét az összesítést tekintve.

Arról, hogy ne legyen teljesen lefutott a visszavágó, szegény Lenzsér Bence gondokodott, aki balszerencséjére a saját kapujába talált alig pár perccel a paksi vezetést követően.

Az egyenlítés felhozta a hazaiakat, akik tették becsülettel a dolgukat, és ha különösen nagy ziccereket nem is alakítottak ki, a második félidőre már közel 60%-ban birtokolták a labdát – Amelyet a 60. percben újra a paksi kapuba juttattak: Darko Zoric volt az újabb Mornar-gólszerző.

A folytatás inkább a Mornarról szólt, ám míg a hazaiak erőtlennek tűntek az újabb gól megszerzését illetően, egy szép jobb oldali paksi-támadás végén Darko Zoric a saját kapuja előtt előzte meg a csereként beálló Balogh Balázst, akit ugyan megfosztott egy góltól, ám a Paksot nem – Visszaállt a három gólos összesített differencia.

A Paks két meccsen mindenképpen igazolta, hogy jobb csapat, mint a montenegrói, így készülhet a cseh Mlada Boleslav vagy az izraeli Hapoel Beer Sheva elleni utolsó selejtezőkörös mérkőzésre – Ahol a tét már a Konferencialiga főtáblája lesz.

 

Mornar (montenegrói) – Paks 2-2 (1-1)
Gólszerzők: Lenzsér (18. -öngól), Zoric (60.) illetve Windecker (14. -büntetőből), Zoric (85. -öngól)
Sárga lap: Kaludjerovic (73.) illetve Lenzsér (44.), Windecker (88.)
Piros lap:

Mornar: Popovic – Stevanovic (Vukovic, 83.), Ljutica, F. Mitrovic, Vukotic (Seratic, 60.) – Cetkovic (Kolundzic, 77.), Kaludjerovic, Kishi – Vusorovic, Vujacic, Zoric. Vezetőedző: Simo Medigovic

Paks: Szappanos – Ötvös, Kinyik, Lenzsér – Szabó J. (Kovács K., 24.), Windecker, Vécsei (Balogh B. 83:), Papp K. , Osváth – Mezei (Haraszti, 46.) – Tóth B. (Böde, 60.). Vezetőedző: Bognár György