Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megnevezték Costa Rica új szövetségi kapitányát – HIVATALOS

Gustavo Alfaro leköszönése után a Costa Rica-i szövetség házon belül oldotta meg a kapitány pótlását…

(Photo by Matthew Ashton – AMA/Getty Images)

A Costa Rica-i labdarúgó-szövetség megerősítette, hogy a továbbiakan Claudio Vivas lesz a válogatott szövetségi kapitánya, aki már évek óta a szövetségnél tevékenykedett különböző pozíciókban.

Az 56 éves szakember korábban éveken át Marcelo Bielsa asszisztens volt, a rutinos argentin tréner mellett többek közt a Newell’s Old Boys, a Club América, az Athletic Club és az argentin válogatott alkalmazásában is tevékenykedett. Vivas emellett több különböző argentin csapat vezetőedzője volt, a Boca Juniorsnál pedig az akadémiai igazgató feladatát látta el 2017 és 2019 között.

Az elmúlt szűk két évben Costa Rica sportigazgatójaként és a megfigyelők vezetőjeként tevékenykedett, menet közben tavaly két-két meccs erejéig a felnőtt és az U23-as válogatott kispadjára is beugrott.

Costa Rica az elmúlt Copa Américán az ígéretes szereplés ellenére nem jutott tovább a csoportjából, az eddigi szövetségi kapitány pedig a paraguayi válogatottnál folytatja.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!