Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

RB Leipzig: Orbán nehéz mérkőzésre számít a kupában

Lezárult a felkészülés, az RB Leipzig a DFB-kupában indítja a 2024-2025-ös idényt…

(Photo by Luciano Lima/Getty Images)

Az RB Leipzig magyar válogatott hátvédje, Willi Orbán a szombati, Rot-Weiss Essen elleni kupameccs előtt a Bildnek beszélt csapata felkészüléséről:

“Nagyon nehéz összecsapásra számítok. A hafenstrassei stadion atmoszférája hihetetlenül jó, mondhatom, az Essen talán a legkellemetlenebb ellenfél, amelyet az első fordulóban kaphattunk. Számítsuk hozzá a harmincfokos hőséget, a száraz játékteret. Mindezekkel persze számolunk, egyik nehézség sem ér minket meglepetésként, de nagyon-nagyon figyelnünk kell.”

Az Orbán mellett Gulácsi Pétert is foglalkoztató lipcseiek jó néhány játékost nélkülözni kényszerülnek: Yussuf Poulsen az eltiltását tölti, az új igazolás Assan Ouédraogo, valamint El Chadaille Bitshiabu, Christoph Baumgartner és Xaver Schlager sérült.

“Mint minden évben, az idén is szükség lesz két-három, esetleg négy mérkőzésre, hogy felvegyük az igazi meccstempót, ahhoz ugyanis éles körülmények, tét kell. Az amerikai túra jól sikerült, a felkészülési időszakra nem lehet panaszunk, a hétvégén ezt bizonyítanunk kell” – tette hozzá a 31 esztendős hátvéd.