Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Európa-bajnok spanyol középpályással erősítene az Arsenal – sajtóhír

Angol sajtóhírek szerint az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Arsenal csapata a Real Sociedad húzóemberét szeretné leigazolni. 

(Photo by Mikolaj Barbanell/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

A The Athletic információi szerint az Arsenal komolyan érdeklődik a Real Sociedad 28 éves spanyol válogatott játékosa, Mikel Merino iránt. Az Ágyúsok menedzsere, Mikel Arteta már egy ideje szeretné megszerezni a középpályást, és a két klub most tárgyalásokat folytat az üzletről.

Az Arsenal sportigazgatója, Edu a héten Spanyolországban járt tárgyalni, és Az Arsenalnál bíznak a pozitív végkifejletben: mivel Merino szívesen csatlakozna a klubhoz, és szívesen játszana Arteta irányítása alatt, így a személyes feltételek nem jelenthetnek problémát.

A Sociedad beletörődött abba, hogy elveszíti Merinót, akinek már csak 12 hónap van hátra a jelenlegi szerződéséből. Bár felajánlották neki a hosszabbítást, a játékos képviselői világossá tették, hogy az Arsenalhoz szeretne csatlakozni. A játékost korábban a Barcelonával is szóba hozták, de ez a lépés nagyon hamar meghiúsult.

Ahogyan Riccardo Calafiori esetében is történt, az Arsenal mindenképp el szeretne adni valakit, mielőtt a Merino-üzlet a végső szakaszába lépne. Calafiori esetében az Arsenal csak akkor lépett előre a szerződéskötés felé, amikor a Fulhammel megállapodásra jutottak Emile Smith Rowe eladásáról. A dolgok jelenlegi állása szerint ez a játékos Eddie Nketiah lehet. Bár korábban a Marseille érdeklődött iránta, a 25 éves támadó más klubok érdeklődését is felkeltette, többek között a Bournemouth-ét, amely Dominic Solanke helyettesét keresi.

Merino az Osasunánál kezdte a karrierjét, majd a Borussia Dortmundnál és a Newcastle Unitednél is megfordult. A Real Sociedadhoz 2018 nyarán csatlakozott, ahol a klub színeiben 242 mérkőzésen 27 gólt szerzett és 30 gólpasszt adott.